Varberg BoIS på 40-talet

Med krigsåren in på knutarna inleddes också en lång krisperiod för BoIS. I den serien som vanns av Degerfors fick BoIS nöja sig med femteplats. Många av de s.k. 37-orna började bli överåriga. Centern Åke Höög flyttade till Halmstad och HBK.

Åren 1940-41 blev det nedflyttning till div III. den kommande serien vann BoIS, men sedan blev det omgående respass från tvåan. BoIS hade tyvärr sämsta kvoten av tre lag som slutade på 12 poäng. Men så hade kedjan i den serien bara åstadkommit 15 mål Det blev att på nytt att tampas med idel hallandslag i div III. Positivt var att det de kommande åren blev många publikdragande derbymatcher mot Varbergs GIF.

Årets 1944-45 var en ljuspunkt i så motto att man pressade FFF i kampen om seriesegern. Slutspelet blev en trilogi, där FFF var en poäng före BoIS- respektive Hyltebruk. Då FFF inte klarade kvalet blev det en ny duell 1945-46 denna gång med BoIS som tabelletta. Inte heller BoIS klarade kvalet, utan det blev en ny duell med Falkenbergarna som vann serien före BoIS och GIF.

Med tanke på denna placering var insatsen kommande år ett verkligt bottennapp. Sist i serien, även denna gång med tre inblandade lag, men med sämsta kvot. Notabelt var att Träslövsläge kunde titulera sig ”bäst i stan” före GIF, som också var nära att åka ut.

Spel i Hallandsserien av ett lag som samma årtionde spelat div II-spel med den äran fick en del medlemmar att misströsta. Ny serieomläggning och nya tider stundade för BoIS för vilka väntade ett ljusare 50-tal.

Mitt bland alla motgångarna blev såväl A-laget som juniorlaget halländska mästare år 1948. Ur juniorlaget skulle vaskas fram en rad spelare som skulle komma göra sina genombrott senare

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.