Försvarsspelaren Wilma Johansson har skrivit på för Varbergs BoIS dam. Wilma är född 2004 och kommer senast från spel i Valinge Derome.

-Det känns roligt och som att vi har en bra säsong framför oss, det ska bli kul att få representera Varbergs BoIS, säger hon själv.

Vi hälsar Wilma välkommen till Varbergs BoIS!

Varbergs BoIS damlag har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv i mittfältaren Mirabelle Nilsson. Hon är född 2005 och ansluter till BoIS från Veddige BK.

– Det känns jättekul att komma till BoIS och jag har från start känt mig otroligt välkommen i klubben. Nu ser jag fram emot en riktigt rolig säsong under 2022, säger Mirabelle själv.

Vi hälsar "Mira" varmt välkommen till klubben!

Förra veckan drog damlaget igång sin uppladdning inför årets säsong där spel i Division 2 väntar. Serien är nu fastställd och följande lag kommer att stå för motståndet under årets seriespel:

Falkenbergs FF

IF Centern

IFK Fjärås

Lilla Träslövs FF

Stafsinge IF

Valinge-Derome DFF

Vinbergs IF

Hovås Billdal IF

Näsets SK

Qviding FIF

ÖIS

Huvudtränare Pär Munther:

– Vi hamnade i en väldigt bra serie och det gäller verkligen att jobba på och förbereda oss. Många lag kommer få byta serie i och med att seriesystemet görs om, så det blir självklart tufft men också roligt. Lagen som sticker ut är väl ÖIS och Fjärås på rak arm, där finns det mycket kvalitet.

Utöver en gedigen träningsplanering så är det även ett antal träningsmatcher inbokade. Redan i årets första träningsmatch väntar en riktig värdemätare då vi tar emot ÖIS på Varberg Energi Arenas konstgräs.

Söndag 6 februari, 12:30, Varberg Energi Arena konstgräs

Varbergs BoIS – ÖIS

Lördag 19 februari, 15:30, Borås

IF Elfsborg – Varbergs BoIS

Lördag 5 mars, 11:30, Varberg Energi Arena konstgräs

Varbergs BoIS – Vinbergs IF

Lördag 12 mars

Varbergs BoIS – BK Astrio

Lördag 2 april, 11:45, Västergårds IP

Eskilsminne IF – Varbergs BoIS

Vi återkommer löpande med mer information kring matcherna. Tider och spelplatser kompletteras så snart de är bekräftade. Notera att det kan komma att göras justeringar i schemat kring matchdagar, tider och spelplatser.

Robin Simovic har kritat under ett nytt ettårskontrakt och förblir därmed BoISare även säsongen 2022. Efter att ha spenderat flera år utomlands i Japan, Norge och Italien anslöt den rutinerade forwarden till Varbergs BoIS inför fjolårets säsong, där han i Allsvenskan registrerades för spel i 20 av 30 matcher och gjorde tre mål.

– Det känns bra att spela i Sverige och Allsvenskan igen och vi ser fram emot säsongen som stundar. Ifjol överträffade vi kritikerna och kom på en tiondeplats, där vi framför allt presterade bra från sommaren och framåt. Vi känner oss varma i kläderna efter två säsonger i Allsvenskan och det hoppas vi kunna bygga vidare på under 2022. Stommen finns kvar och den tillsammans med våra nyförvärv gör att jag tycker vi har all anledning att sikta ännu högre kommande säsong, säger Robin själv.

Manager Jocke Persson är naturligtvis tillfreds med att få behålla Robin.

– Simovic visade under hösten vilken betydelse han kan ha mot de bästa lagen i Allsvenskan. Sedan är det ingen hemlighet att både vi och ”Simo” själv önskar mer när det kommer till poängskörden och det är vi säkra på kommer i år. Även om hans viktigaste roll är att göra spelare runt omkring honom till bättre spelare på plan och utanför. Han är en extremt proffsig kille som med sin rutin kan hjälpa många av våra yngre spelare.

Ismet Lushaku klar för BoIS

2022-01-17 14:58:00

Varbergs BoIS kan idag presentera ytterligare förstärkning till herrtruppen, nämligen mittfältaren Ismet Lushaku som ansluter på ett fyraårskontrakt. Ismet är född 2000 och har under sin karriär representerat två olika klubbar i sin hemstad Eskilstuna, med IFK Eskilstuna som moderklubb och AFC Eskilstuna som senaste adress. Han har också erfarenheter från spel med Kosovos A samt U21-landslag.

– Jag är väldigt glad att få ansluta till Varbergs BoIS och jag hoppas det är en spännande och rolig resa som väntar. Det känns som en väldigt familjär klubb där alla jobbar tillsammans mot samma mål. Jag ser fram emot att träffa och lära känna alla i och runt laget. Förhoppningsvis kan jag ta min utveckling i rätt riktning i Varbergs BoIS miljö, säger Ismet själv.

Joakim Perssons kommentar:

– Ismet är en extremt bollskicklig spelare med fin passningsfot och blick för spelet. Trots sin ålder har han erfarenhet och bra med löpmeter i kroppen.

Vi hälsar Ismet varmt välkommen till klubben!

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.