Biljetterna till måndagens match mot IFK Göteborg är slut och vi kommer därmed inte öppna någon ytterligare försäljning. Arenans kapacitet för matchen enligt nuvarande restriktioner har fyllts upp av de utdelade biljetterna till Säsongskortsinnehavare, Hederskortsinnehavare samt Sponsorer.

I och med de lättade restriktionerna och möjligheten att boka in sällskap i upp till 8 personer kommer vi till matchen mot IFK Göteborg kunna erbjuda samtliga Säsongskortsinnehavare och Partners/Sponsorer biljetter.

Biljettfördelningen har redan hanterats och biljetterna är utskickade till er över e-mail. Hittar ni inte era biljetter så kolla även i er skräppost. Om ni har ett säsongskort och inte fått några biljetter till er e-mail vänligen kontakta oss på biljett@boisfc.nu.

Till matchen öppnar vi dessutom upp Bortastå som på måndag blir Hemmastå, alltså endast våra egna supportrar. Ett fåtal säsongskortsinnehavare fick dessvärre inte plats på någon av sittplatsläktarna, dessa har i stället tilldelats ståplatsbiljetter.

Insläppet till Bortastå kommer ske uppe vid Mariedalsskolans idrottshall, genom de två dörrarna närmst Påskbergsskogen.

Oavgjort på Örjans Vall

2021-07-20 10:00:00

Säsongens första hallandsderby mot Halmstads BK slutade 1-1, en match som präglades av mycket känslor och kampmoment. Joakim Persson satte följande elva på banan från start : Lukic-Mensah-Lindner-Stanisic-Zackrisson-De Brito-Tranberg-Le Roux-Ejupi-Matthews samt nyförvärvet Des Kunst längst upp på topp.

Det var en härlig sommarkväll på Örjans vall och Halmstads BK tilldelade BoIS-supportrarna 150 biljetter på en egen sektion, på hela arenan tog man totalt in dryga 1700 personer vilket bäddade för god stämning.

Hemmalaget tog kommandot från start och hade mest boll, dock dröjde det till minut 22 innan man kom riktigt nära 1-0. Simon Lundevall slog ett inlägg från sin vänsterkant som hamnade mitt på en fristående Samuel Kroon vid bortre stolpen. Kroon gick på ett nickavslut som för BoIS och Stojan Lukics del lyckligtvis träffade ribban och ut till inspark.

Varbergs BoIS finaste möjligheter i första halvlek var ett avslutsförsök på halvvolley från Joakim Lindner i samband med en frispark, samt en omställning där Jean Carlos de Brito i ett 3 mot 2 läge spelade fram Tashreeq Matthews som dock stod offside. Fem minuter innan halvtid var det återigen Samuel Kroon som kom nära utdelning från hemmalaget då han dribblade sig igenom BoIS försvarslinje. Stojan Lukic lyckades dock komma ut och avvärja avslutet med en fin räddning. På tilläggstid fick slutligen Jean Carlos de Brito ett fint läge i straffområdet men vänsteravslutet strök strax ovanför ribban och därmed var det alltjämt 0-0 i halvtid.

– Vi ville ju bort från AIK matchen och den fegheten är inget vi vill uppleva igen. Jag tycker vi visade upp oss från vår vanliga sida där vi jobbar hårt som lag och visade prov på stort mot och njöt av matchen i stället för att springa hem och hoppas. Första halvlek är väl 2-2 i målchanser även om HBK har dom två bästa och Lukic står för en magisk räddning, kommenterar manager Jocke Persson.

I minut 63 genomförde BoIS ett dubbelbyte som omgående skulle komma att ge effekt. Ut gick Gideon Mensah och Des Kunst, in kom Anton Liljenbäck och Ryan Moon. Bytena genomfördes i samband med en offensiv hörna som Matthews tog hand om. Malkom Nilsson Safqvist i HBK-målet kom ut men nådde inte högst på bollen och bakom honom dök i stället den nyss inbytte Ryan Moon upp och nickade in bollen i mål bara sekunder efter att han kommit in på banan. Därmed hade BoIS skaffat sig en 0-1 ledning med knappa trettio minuter kvar att spela.

Bara sju minuter efter målet kom BoIS bästa läge att göra 0-2 och stänga matchen. En pigg och kreativ de Brito tog sig fram längs vänsterkanten och slog ett inlägg mot första-ytan. Än en gång var Ryan Moon på hugget och nickade bollen mot bortre gaveln men avslutet gick strax utanför stolpen. Därefter kom hemmalagets kvittering i den 80e minuten efter att Simon Lundevall slagit ett inlägg som prickade en omarkerad Samuel Kroon inne i straffområdet. Det blev tredje gången gillt för Kroon som kunde nicka bollen i nät via stolpen och det var 1-1 läge med tio minuter kvar.

Matchens avslutning blev sedan dramatisk och då bägge lagen drog på sig varsitt rött kort. Först ut var BoIS-bekantingen Thomas Boakye som i den 90e minuten kapade de Brito och tilldelades ett direkt rött kort bara minuter efter att han bytts in. Sex minuter senare var det sedan Luke Le Roux som kom sent in i en duell och fick sitt andra gula för kvällen. Situationerna rörde upp mycket känslor både på planen och läktaren, men inget av lagen förmådde att skapa något direkt läge att avgöra matchen och när domare Kaspar Sjöberg blåste för fulltid innebar det 1-1 och delad poäng.

– I andra tycker jag vi får tag på matchen och skapar 3-4 bra chanser, där Moon gör ett härligt inhopp och blir målskytt direkt. Moon skall dock avgöra detta derby när han efter de Britos inlägg får nicka helt fri från fem meter men tyvärr går bollen utanför. HBK får ett läge förutom en farlig frispark i andra och gör mål direkt. Slutet var mer kaos och känslor där korten haglade i alla färger men jag tycker det var en underbar fight och nu ser vi fram emot tre hemmamatcher mot IFK Göteborg, Sirius och Örebro samt Degerfors borta innan vi spelat hälften av serien. Skall vi vara nöjda med ”våren” så behövs två segrar om vi skall hålla snittet för 30 poäng. En stor eloge till killarna som fightas som äkta BoISare och mer kan jag inte kräva. Det genererar poäng på sikt om man står upp för varandra och krigar om varje millimeter. Nu ser vi fram emot mötet med IFK Göteborg och lägger fullt fokus på ett nytt krig, avslutar Jocke Persson.

Inför HBK borta

2021-07-18 12:00:00

Imorgon stundar hett derby mot Halmstad BK på Örjans Vall. För första gången i Allsvenskan så får också ett antal supporter chansen att stötta på bortaplan. De 150 biljetterna som vi fått tilldelade till oss tog slut tidigt på lördag förmiddag.

Att vi skulle få biljetter till matchen bestämdes sent under torsdagen efter inrådan från polisen i Halmstad efter HBK´s match mot Djurgården då flertalet supportrar från bortalaget lyckats få tag på biljetter bland Halmstads platser.

- Det var för många Djurgårdssupportrar och det blev ytterst olyckligt på arenan. Med matcherna som stundar efter Varberg så är det ett bra test att öppna upp bortasektionen nu, säger Jesper Westerberg till Hallands Nyheter.

Ett beslut som vi såklart är väldigt lyckliga för. Det lär inte bli någon lätt match så vi kommer behöva all stöttning vi kan få.

- HBK har ju inte förlorat hemma ännu så det blir en svår uppgift för oss men vi ska ge dom en fight och precis som vanligt i derby så blir det säkert stenhårt och spännande till sista sparken, säger Jocke.

- Under veckan har vi har tränat på bra och alla spelare ser såklart fram emot ett Derby mot Halmstad.

Jocke fortsätter…

- Vi har lagt mest energi på vem vi är och varför vi är i Allsvenskan.  Så det handlar mycket om att slappna av, njuta och våga lira. Vi har inget att förlora utan grabbarna ska bara ut och visa vad dom kan. HBK har ju säkert en kravbild att dom ska vara kvar medan ingen räknar med att vi ska göra om förra årets bedrift.

Inför måndagens match saknas avstängda Simovic och Winbo. Dessutom fortsatta skador på Birkfelt, Ayer Boya. Sen är det osäkert med statusen på Moon.

Som vanligt visas matchen på Discovery Plus.

Varbergs BoIS Montader Madjed är kallad till landslagssamling för P16-landslaget (födda 05) i Danmark 4-10 augusti. Till samlingen har man kallat 20 spelare och det blir dubbelmöte mot Danmark 7/8 & 10/8.

Nyligen var Montader "I Fokus" på Sweyouth (Sweden's National Youth Teams) Instagramsida där man skrev:

"Blev första spelaren född 2005 att spela i Allsvenskan på herrsidan när han hoppade in sista kvarten i 1-1-matchen mot Kalmar. Faktum är att vi fortfarande väntar på den första spelaren född 2004 att lira i Allsvenskan. Anslöt till Varbergs BoIS inför årets säsong från Östers IF där han i fjol öste in mål för klubbens P16, P17 och P19-lag. I år står den 16-årige yttern noterad för ett mål på en match i P19 Division 1 samt det allsvenska inhoppet förra veckan.

Imponerade vid fjolårets Riksläger på Bosön och blev sedan uttagen till P05-landslagets två första läger förra året. Blev även kallad till P05-landslagets senaste läger första veckan i juli, men tvingades tacka nej då han istället passade på att göra debut i Allsvenskan. På grund av coronapandemin har P05 ännu inte spelat några landskamper, till hösten siktar han därmed på landslagsdebut."

 

Nu får han alltså chansen!

Lycka till "Monte"

 

Bild: Jesper Zerman - Bildbyrån

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.