U21 kryssade mot IFK Göteborg

2021-05-19 15:00:00

Varbergs BoIS U-21 lag spelade igår sin tredje match i U21 Allsvenskan Mellersta när man tog emot IFK Göteborg på Håstens IP. Matchen skulle egentligen spelats i Göteborg med ”Blåvitt” som hemmalag, men på grund av ändrad avsparkstid flyttades matchen i stället till Varberg.

Fredrik ”Freddan” Danielsson och BoIS spelade följande elva från start: Strömberg-Mensah-Solomons-Zackrisson-Johansson-Alfonsi-Nordh-Lindahl-Bertilsson-Cronvall-Karlsson-Adjei.

Den första halvleken slutade mållös och BoIS saknade den sista kvalitén för att ta vara på de chanser man skapade, samtidigt som man inte heller lyckades driva upp något vidare bolltempo.

– Innan matchen hade vi snackat om att pressa högt genom vår 5-3-2 uppställning, med målsättningen att framför allt våra två forwards skulle sätta första-pressen och att wingbacksen skulle trycka upp på bollsidan. Det lyckades väl någon gång då och då vilket också renderade i ett par chanser. I övrigt var det lite för lågt bolltempo och när vi väl fick våra inläggssituationer och lägen var inte riktigt skärpan där, samtidigt skapade inte IFK särskilt mycket dom heller, beskriver Freddan.

I andra halvlek fick BoIS upp bättre fart och skulle också göra 1-0 i minut sjuttiotvå genom inhoppande Andre Boman. Trots ett par ytterligare lägen och möjligheten att stänga matchen var det istället gästerna som gjorde matchens andra och sista mål. I minut 87 bet man sig fast i samband med ett inkast och tryckte in bollen på volley.

– Andra fyrtiofem skapar vi tillräckligt med chanser för att stänga matchen tidigt. Vi har ett öppet mål för Alfonsi och ett friläge för Cronvall innan Boman genom sitt pigga inhopp också står för 1-0. Istället gör IFK 1-1 vid sitt första skott på mål i andra halvek, efter att vi inte lyckats rensa bort bollen i samband med ett inkast. Mensah och Karlsson-Adjei gör bra insatser rätt igenom, sedan var det roligt att ha tillbaka Andre Boman på plan efter sin skada, han gör ett bra intryck under sitt inhopp och är också den som gör målet. Det är väl dom tre som stack ut annars fick vi väl inte jättemycket svar. Mattan var fin men när den är så pass tätvuxen som igår utan att vattnas blir den väldigt sträv och därmed svårspelad, vilket vi får ha med i den totala bedömningen och som en anledning till att tempot i matchen inte var särskilt högt. En dusch på den till nästa match så blir det bättre på den fronten, avslutar Freddan.

 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.