Jocke inför premiären

2021-04-10 16:00:00

Imorgon är väntan över! Det har passerat 125 dagar sedan Varbergs BoIS avslutade sin debutsäsong i Allsvenskan med bortamötet mot Djurgården den 6 december. Ett på många sätt och vis annorlunda första år i landets högsta fotbollsserie var i mål och BoIS landade till slut på en imponerande elfteplats. Vi kan nu blicka framåt mot en ny säsong och samtidigt hoppas att vi sakta men säkert går mot ett mer normalt läge under året.

Försäsongen är lagd till handlingarna och på söndag reser Varbergs BoIS till Blekinge och Strandvallen där man möter Mjällby AIF i premiären av sin andra säsong i Allsvenskan. Hemmalaget var som bekant även dom nykomlingar ifjol och slutade femma har hunnit genomföra tio träningsmatcher inför premiären, där man i de sista två besegrat Kalmar FF respektive Trelleborgs FF. Varbergs BoIS avslutade sin försäsong på Påskafton i och med 1-4 förlusten borta mot BK Häcken, en match man laborerade en del i försvarsspelet och dessutom drog på sig två röda kort i matchens slutskede.

Manager Joakim Persson känner trots den avslutande förlusten att försäsongen renderat i de svar som man på förhand önskat och att laget står redo inför seriestart.

– Försäsongen har gett oss de svaren vi vill ha och de är bara våra skadedrabbade spelare (Luke Le Roux, Gideon Mensah, Montader Madjed, Oliver Alfonsi, Daniel Krezic) samt de senast anlända Ryan Moon och Dean Solomons som inte fått möjligheten att påverka försäsongen, men det ger oss samtidigt massor av möjligheter under säsongen som stundar. Jag tycker att helheten sett väldigt bra ut under de träningsmatcher vi genomfört även om vi mixat våra elvor och sett alla möjliga konstellationer har vi både presterat och fått resultat med oss. Gällande premiären känns det som om vi varit klara ganska länge då vår stomme finns kvar där vi samtidigt skall hitta rätt med våra nya spelare. Men vi är redo.

Jocke meddelar att ett par av spelarna som länge befunnit sig på skadelistan nu återigen är aktuella för spel, om än inte samtliga.

– Tashreeq Matthews är avstängd och Daniel Krezic, Andre Boman samt Montader Madjed missar på grund av skador. Övriga tjugofem är däremot spelklara även om Le Roux, Mensah, Moon och Solomons egentligen behöver ett par veckors bra träning. 

Att det närmar sig seriestart är något som Jocke menar har synts på träningarna under veckan.

– Den här veckan har det varit lite väl intensivt och vi har fått lugna ner truppen ett par gånger, men samtidigt är det bara häftigt att kunna ta på känslorna.

Att det är just Mjällby man möter är inget Jocke lägger någon speciell energi på.

– Vilka vi möter och när vi gör det spelar mindre roll, vi har fullt fokus på våra egna prestationer. När vi träffar dagen vet vi att alla lag kommer få bekymmer. För vår del kommer fokus ligga på smådetaljer inför just detta motstånd och senast fick vi ett kvitto på att vi kan matcha BK Häcken i 62 minuter innan utvisningen, trots sex byten i paus och att åtta spelare vilade eller inte var startklara.

Enligt Jocke har laget ett stort delmål klart för sig inför säsongen.

– Nytt kontrakt är så klart det stora delmålet. Upplagan av Varbergs BoIS 2021 är samtidigt den bästa trupp jag tränat och vi har stora ambitioner. 

Morgondagens premiär mot Mjällby har avspark 15:00 och sänds genom discovery+. Har ni ännu inte skaffat abonnemang inför Allsvenskan kan ni använda nedan länk för att ta del av erbjudandet med ett månadspris på 199:- kr (ord.pris 299). Då tillfaller också en del av summan Varbergs BoIS. Gå in på länken och klicka på "Årspaket" för att finna erbjudandet.

https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?bid=1563896&media_id=89053

 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.