En blytung trea mot Örebro

2021-08-17 12:00:00

Varbergs BoIS fortsätter att plocka poäng i Allsvenskan och tog igår en viktig seger hemma mot Örebro SK efter att Robin Simovic gjort matchens enda mål i minut 89. Joakim Persson startade matchen med följande manskap: Lukic-Mensah-Lindner-Zackrisson-Stanisic-De Brito-Tranberg-Le Roux-Kunst-Moon-Matthews.

Utan att skapa några direkta lägen så var det BoIS som tog kommandot i inledningen av matchen. De gånger man hotade kom oftast aktionerna från vänsterkanten genom firma De Brito och Matthews men de heta chanserna för hemmalaget lyste med sin frånvaro under första 45. Gästande Örebro kom dock nära två gånger om. Först prövade Dennis Collander lyckan på nick efter ett fint inlägg från Nahir Besara men bollen gick strax utanför första stolpen och kort därpå provade Ali Hussein med skott från distans, men även den gången gick skottet utanför målramen. Med andra ord var den händelsefattig första halvlek.

– Det var kanske en av de mest händelsefattiga matcherna på den här arenan och en match där vi absolut inte kommer upp i normal nivå. Örebro håller i boll bra i perioder men jag tycker inte heller vi hade den energi vi brukar ha och det blir mycket hafsigt spel, kommentar Jocke Persson.

Den första kvarten utav andra fortsatte i samma stil som den första men med cirka trettio minuter kvar började chanserna komma. Stojan Lukic lyckades parera varsitt avslut från Nordin Gerzic och Ali Hussein innan Tashreeq Matthews kontrade med BoIS första läge i andra halvlek. Sydafrikanen bröt sig igenom på vänsterkanten innan han vek inåt och gick på avslut som styrdes på ÖSK-försvarare men Bobby Allain i gästernas mål lyckades trots det hålla bollen och undvika retur. 

I minut 63 genomförde BoIS ett trippelbyte där Kunst, Moon och Tranberg klev av, in kom Alfonsi, Simovic och Karlsson-Adjei. Med mer fysik i boxen fick BoIS bättre bett på sitt inläggsspel och efter bara sju minuter på plan var Simovic nära att spräcka nollan efter att Karlsson-Adjei nickat ned ett inlägg från Matthews. Simovic vände om och gick på avslut mot vänstra stolpen men likt Örebros chanser i första halvlek gick bollen precis utanför.

Med kvarten kvar kom gästernas kanske bästa läge att säkra poäng då inbytte Agon Mehmeti spelade fram en annan inhoppare i Jake Larsson som omarkerad fick fritt läge från straffpunkten. Gideon Mensah agerade dock räddare för dagen då han lyckades få en touch på avslutet och styra bollen ut till hörna.

BoIS fortsatte att satsa framåt genom inläggspel och Karlsson-Adjei fick två lägen på nick men utan resultat. Utdelningen skulle dock komma i minut 89 efter att Robin Simovic vunnit en frispark ute på vänsterkanten. Den slogs sedan in i straffområdet på ett perfekt vis utav De Brito där en välbevakad Simovic lyckades nå fram med pannan och styra bollen i en båge över Allain och in i vänstra burgaveln. Stort jubel bland de 869 åskådarna på ”Vallen” och genom Simovics sena mål kunde BoIS säkra tre tunga poäng.

– Det hände egentligen inte så mycket, bägge lagen har något halvläge var men i andra är vi mer framåtlutande och spelar lite bättre. Vi bytte struktur för att få bättre tryck så det blir bättre utan att kalla det underhållning, förutom sista kvarten där vi har lite mer att komma med och känns både tyngre och starkare. Jag kan tycka lite synd om Örebro som kanske var värda en pinne här idag men där är tre-fyra lag som varit här tidigare och fått med sig poäng när man inte skulle haft det. Så vi förtjänar poängen även om det var en typiskt 0-0 match i min bok. Nu har vi 17 poäng med halva serien spelad och kan blicka framåt, avslutar Jocke Persson.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.