Förlust med 0-1 i försäsongspremiären

2021-02-04 15:00:00

Det blev inte direkt någon klang och jubelföreställning när Tvååkers IF gästade Varbergs BoIS på Varberg Energi Arena under onsdagskvällen. Förutsättningar inför årets första träningsmatch var knappast idealiska då konstgräsmattan var väldigt hal på grund av det kalla vädret samtidigt som det blåste kraftigt.

Joakim Persson och staben mönstrade två olika startelvor för matchens respektive halvlekar, där Linus Gustafsson, Albin Josefsson och Emil Petersson stack ut som nykomlingar från BoIS U-19.

De yttre omständigheterna kom att prägla matchen. I första halvlek skapade både BoIS och Tvååker ett par lägen var, där Tvååker hade några som var variant farligare.

I den andra fick BoIS bättre energi och skapade fler lägen framåt, samtidigt som Tvååker hotade med sina omställningar. I mitten av den andra halvleken skapade BoIS en av sina bästa chanser när ett inlägg från vänster landade hos Alexander Johansson på bortre stolpen. Johansson plockade ned bollen och gick på snabbt avslut men Anton Andersson i Tvååkersmålet lyckades parera. Med kvarten kvar skapade Tvååker sin dittills bästa chans när man spelade sig fram till fritt läge mitt i boxen. Avslutet var dock inte bättre än att bollen strök strax utanför den högra stolpen. Istället kom matchen enda mål på kampens sista spark. BoIS tappade boll på mittplan och Tvååker gick än en gång på kontring. I en 3 mot 2 situation spelades bollen ut till höger och fram till Mergim Laci som stod för ett kliniskt avslut för 0-1 Tvååker. På efterföljande avspark blåste domare Christoffer Karlsson för full tid och därmed var det gästerna som vann årets försäsongspremiär.

”Jocke” Perssons kommentar kring matchen:

-Det blev 90 minuters frisk luft och 45 minuters motion, alla gjorde så gott man kunde. Det var viktigt att våra yngre spelare fick känna på ett moget och bra lag med ett högre tempo. Emil (Petersson) var kanske bäst men också Linus (Gustafsson) och (Albin) Josefsson gjorde ett bra intryck. Annars blickar vi framåt.

Nästa träningsmatch för Varbergs BoIS del spelas på lördag 14.00 då Falkenbergs FF kommer på besök. Matchen sänds genom discovery+.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.