Fredrik Andersson – vår nya målvakt

2021-12-02 14:00:00

Varbergs BoIS kan idag presentera sitt första nyförvärv inför säsongen 2022. Det är den 33-årige målvakten Fredrik Andersson som ansluter på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2025. Född i Skene inledde han sin fotbollskarriär i Skene IF, därefter har det blivit två sejourer i Örgryte IS (2011-2015, 2019-2021) och en i Malmö FF (2015-2018). Vi tog ett snack med Fredrik när han befann sig på Varberg Energi Arena för att hälsa på sina nya lagkamrater. 

Varmt välkommen till Varbergs BoIS Fredrik, hur känns det här?

– Tack så mycket, det känns väldigt kul och inspirerande att vara klar för BoIS och framför allt att få tillhöra Allsvenskan igen, kommenterar Fredrik själv.

Hur beskriver du dig själv som målvakt och vilka styrkor besitter du?

– Jag försöker vara en ganska lugn keeper som vill sprida vidare det till spelarna. Mina styrkor ligger i det defensiva spelet och att kunna kommunicera och styra mina medspelare, vilket är något jag jobbat på en hel del senaste åren, beskriver Fredrik.

Vad är din bild av Varbergs BoIS och vad hoppas du kunna bidra med?

– Min bild av BoIS är att det är ett väldigt hårt jobbande lag som inte tar något för givet och är väldigt svåra att möta, där man alltid sätter laget före jaget. Eftersom jag bott i Varberg sedan jag flyttade från Malmö har jag ganska bra koll, dels möttes vi två gånger under säsongen 2019 och sen har man självklart också sett en hel del matcher på tv. Sen publikens återkomst har dessutom sett två matcher live så jag skulle säga att jag har ganska bra koll på laget. Jag hoppas kunna bidra med en bra inställning och vinnarskalle samt vara en bra lagkamrat och go gubbe vid sidan om planen, summerar Fredrik.

Manager Joakim Persson:

– Fredrik är en rutinerad målvakt med fina reflexer, storlek, snabbhet och ledaregenskaper. Jag tror även att målvakter utvecklas än mer efter 30 och han kommer bara bli bättre och bättre de närmsta åren, kommenterar manager Joakim Persson.


Vi hälsar än en gång Fredrik välkommen till klubben!

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.