Mållös premiär på Strandvallen

2021-04-11 19:00:00

Söndagens säsongspremiär mellan Mjällby AIF och Varbergs BoIS slutade mållös. Vädret i Hällevik påminde mer om december än april då regnet inledningsvis öste ner och de lokala vindbyarna uppmättes till femton sekundmeter, något som säkerligen också påverkade matchbilden. Säsongens första BoIS-elva formerades enligt Strömberg-Liljenbäck-Lindner-Birkfeldt-De Brito-Fofana-Winbo-Ejupi-Mörfelt-Karlsson-Adjei och Simovic.

Varbergs BoIS inledde matchen starkt men det var hemmalaget som skulle skapa den första målchansen i elfte minuten. Anfallare Jacob Bergström gick i djupled och nåddes av en lång höjdboll från eget försvar som han lyckades plocka ner inne i offensivt straffområde. Genom en skottfint tog sig Bergström förbi Birkfeldt och fick fritt avslutsläge men Strömberg var snabbt ute och lyckades med en fin parad rädda bollen till hörna. Bergström var även huvudrollsinnehavare vid Mjällbys andra chans. I minut trettiotvå krigade han till sig bollen vid BoIS kortlinje och tog sig förbi både Birkfeldt, De Brito och Strömberg innan han försökte placera in bollen i den tomma målburen. Som tur var för BoIS dök Lindner upp och lyckades styra avslutet utanför målramen.

Två minuter före halvtidsvisslan skulle BoIS reducera till 1-2 i målchanser. De grönsvarta fick omställningsläge och Anton Liljenbäck fyllde på längs sin högerkant. Han fick sedan bollen ifrån en centralt placerade Ejupi och tog med sig bollen in i straffområdet där han gick på ett snabbt avslut som strök strax utanför den första stolpen.

 – Första femton är en OK start sedan tar Mjällby över och har ett bra läge. Sen tar vi oss tillbaka och Liljenbäck har en jättechans som han tyvärr skjuter utanför på, beskriver Jocke Persson.

Det skulle sedan dröja dryga tjugo minuter av andra halvlek innan nästa läge dök upp, då Jesper Gustavsson fick chansen på nick efter ett fint inlägg från hemmalagets ytterback Kadir Hodzic. Bollen gick obehagligt nära och precis utanför den bortre stolpen.

I minut sjuttioett genomförde BoIS ett trippelbyte där Le Roux, Tranberg och Karlsson ersatte Winbo, Mörfelt och Karlsson-Adjei. Man lyckades sedan etablera mer utav spelet på Mjällbys planhalva i matchens slutfas, dock utan att skapa några direkta chanser. Inte heller hemmalaget forcerade fram någon sista chans och premiären blev totalt sett en förhållandevis chansfattig och mållös historia.

 – Andra halvlek är jag mer nöjd med, vi positionerar oss bättre och sprang inte omkring i tomma intet som under första. Vi känner att vi är laget som går lite mer för de tre poängen i slutet och ändå är vi inte i närheten att ta dom. En klassisk premiär på gräs med krig och duellspel, där vi i framför allt andra halvlek har bra energi och är både tighta och jobbiga att möta. En poäng borta mot Mjällby är en bra start för vår del så vi är ganska nöjda med att åka hem med en pinne i bussen, avslutar Jocke.

I nästa omgång väntar IF Elfsborg på hemmaplan. Avspark 19:00 måndagen den 19e april på Varberg Energi Arena.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.