Jocke efter Kalmar och inför Östersund

2021-10-28 11:00:00

Varbergs BoIS tog sig under gårdagskvällen tillbaka från ett 0-2 underläge och fick med sig ett poäng från bortamötet med Kalmar FF, efter att Anton Liljenbäck och Ryan Moon gjort varsitt mål i slutskedet av den första halvleken.

– Kalmar är ett jobbigt lag att möta på grund utav att dom har mycket boll och stor rörelse men även fart i sin offensiv. Det kräver att man själv är på tårna och framför allt har mod och tålamod när man själv har bollen. Men igår sparkade vi bara upp den mot Simovic och hoppades. Vi kan så mycket bättre men det är positivt att vi kan ta poäng även på dåliga dagar så det tar vi med oss. 8-5 i avslut och två mål framåt, Kalmar fick en ruggigt billig straff och vi sov på en hörna så vi gjorde det knappast enkelt för oss. Men vi reser oss och visar moral trots en dags mindre vila än motståndet, men det är ju mer regel än undantag. Budskapet uppifrån är tydligt att man inte vill ha med oss i Allsvenskan men vi ska göra allt för att stanna kvar och har bara två poäng upp till en åttondeplats i tabellen, säger Jocke.

På lördag väntar jumbon Östersund på hemmaplan, där Jocke hoppas att BoIS starka hemmaspel skall fortsätta skörda framgångar.

– Mot Östersund ligger fokus på att skrapa fram den startelva som är fräschast och det är det vi får lägga energi på. Vi har nio raka hemmamatcher där vi tagit poäng och är ruggigt starka på hemmaplan oavsett motstånd, så viktigast blir att komma till start med full energi och bröstkorgen utåt.

Matchen mot Östersund har avspark 15:00 på lördag.

 

/ Ludwig Bengtsson Backman

 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.