Tvillingarna Bendrik tilldelas lärlingskontrakt

2021-12-09 17:00:00

Varbergs BoIS lyfter upp ytterligare två talanger till herrtruppen från klubbens akademi. Idag har nämligen tvillingarna Gustav och David Bendrik skrivit under varsitt lärlingskontrakt för de kommande två åren. Födda 2003 med Tölö IF som moderklubb anslöt David till BoIS redan 2019 medans Gustav tog steget inför föregående säsong.

Gustav Bendriks kommentar:

– Det känns riktigt kul och spännande att skriva på ett lärlingskontrakt med BoIS. Det betyder oerhört mycket och är ett ögonblick man strävat efter i många år och nu ser man än mer fram emot säsongen 2022.

– Jag är oerhört tacksam över att få den här möjligheten. Detta är något man drömt om sedan man var liten och det har krävts hårt arbete för att ta sig hit. Jag är superladdad inför säsongen 2022 och ska se till att visa de kvaliteter jag besitter, säger David Bendrik. 

Manager Jocke Perssons kommentar kring brödernas kontraktsskrivning: 

– Vi pratar om bägge två på samma sätt, de är två väldigt flexibla spelare där du endast behöver ta bort forwards och målvaktspositionen, annars går dom att använda på alla positioner. För sin ålder besitter dom en extremt hög lägstanivå även om dom så klart behöver spela seniorfotboll i såväl träning som match. Om det sker i BoIS eller hos någon samarbetsklubb nästa säsong återstår att se, men det är två spelare jag absolut ser som framtida elitspelare. Bägge är väldigt träningsvilliga, kloka och gör ofta sina medspelare bättre. De förstår helheten i fotboll trots sin ålder och ska bli väldigt roliga att följa framöver, kommenterar manager Joakim Persson.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.