Oskar Sverrisson är BoISare

2021-12-09 14:00:00

Varbergs BoIS kan idag presentera det andra nyförvärvet inför 2022 – försvarsspelaren Oskar Sverrisson som ansluter på ett kontrakt över tre säsonger. Oskar fick sin tidiga fotbollsutbildning i Hörby FF och Höörs IF, därefter har det blivit sejourer i klubbar som Lunds BK, Kvik Halden, Dalkurd FF, Landskrona BoIS, Mjällby AIF samt sedan 2019 BK Häcken.

– Det känns roligt och inspirerande att bli en del av Varbergs BoIS. Jag har varit nära att skriva på för lag som Jocke tränat vid flera tillfällen, så det känns lite extra kul att det till slut blir av. Jag tittar mycket svensk fotboll så man har bra koll på klubben och laget, dessutom har jag ju själv mött BoIS ett par gånger. Det är en klubb som stått för en imponerande resa med små medel och man är ett hårt jobbande lag som är tunga att möta, säger Oskar själv.

Det är en offensivt inriktad vänsterback som BoIS-supportrarna nu kommer få stifta bekantskap med. 

– Jag skulle beskriva mig själv som en löpstark, vänsterfotad vänsterback/wingback som gillar att fylla på offensivt. Mina förväntningar är att komma till ett hårt jobbande lag som spelar allsvensk fotboll flera år framöver, det vill jag vara med och bidra till, avslutar Oskar.

Manager Joakim Perssons kommentar:

– Oskar är en spelare som jag varit i kontakt med ett par gånger i mina tidigare klubbar men då har det av olika anledningar inte blivit av. Efter tre år i Häcken hade han ett år kvar på sitt avtal men fick lämna fritt efter årets säsong och då tog vi ny kontakt och bägge parter tyckte det passade bra. Jag tror han passar väldigt bra in i vår grupp och den stomme som vi bygger runt våra unga spelare. Oskar är flexibel då han kan spela wingback, vänsterback, vänster innerback men även gå till höger om det krisar. Framför allt är det en spelare på 29 år som kanske inte fått önskad speltid senaste säsongerna, därmed bör hungern finnas kvar och viljan att bevisa att han är en riktigt bra allsvensk fotbollspelare. Det finns ett stort intresse kring Jean Carlos de Brito och skulle han försvinna har vi ersättare klar utöver andra alternativ. Kommer det inget bud på Jean har vi angenäma problem. 

Varbergs BoIS hälsar Oskar varmt välkommen till klubben!

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.