Oliver Alfonsi skriver A-lagskontrakt

2021-11-02 12:00:00

Varbergs BoIS 18-åriga mittfältare Oliver Alfonsi har skrivit under ett seniorkontrakt som sträcker sig fram till november 2026, vilket från och med januari gör honom till en permanent spelare i A-truppen. Oliver debuterade i Allsvenskan under sommaren och i sin första match från start mot IFK Göteborg hemma på Varberg Energi Arena kom också första målet. Totalt har han hittills registrerats för spel i tolv matcher, varav fyra från start.

– Det blir första seniorkontraktet för min del och det känns stort att klubben tror på mig, samtidigt som jag gjort det bra och visat att jag förtjänar det. Att kunna satsa på fotbollen på fulltid och veta att man gör det bra, det är ett stort kvitto och nu är det bara att köra på stenhårt framöver. Det jag utvecklat mest under året skulle jag säga är min mognad i spelet, att jag vet när jag skall dribbla eller passa bollen och att jag vågar göra mer och mer saker både i träning och på match. Man vågar ta för sig och det har varit ett väldigt stort år där man fått göra sitt första inhopp, start och mål i Allsvenskan, säger Oliver själv.

Sportchef Martin Pringle:

– Oliver har tagit för sig och visat att han verkligen vill, vi tror att han kan fortsätta på den inslagna vägen även nästa år. I år i Allsvenskan har Oliver varit inhoppare, startat, gjort mål samt spelat i P03 landslaget och vi tror på att han fortsätter utvecklas genom att erbjuda honom ett längre kontrakt. Vi vill fortsätta med strategin framöver att fostra så många spelare vi kan från Varbergs BoIS egna Akademi och hoppas att detta bara är starten på något riktigt bra i framtiden.

 

/ Ludwig Bengtsson Backman

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.