Jocke kring träningslägret och lördagens match mot Norrby

2021-03-11 16:45:00

Varbergs BoIS herrlag befinner sig återigen på hemmaplan efter det veckolånga träningslägret i Bromölla, under vilket man hunnit spela två träningsmatcher mot Lunds BK respektive Torns IF. Utöver de två vinsterna med 3-1 samt 2-0 summerar Jocke Persson totalt sett lägret som väldigt lyckat.

–Bromölla och lägret i sin helhet sätter vi toppbetyg på. Hotellet, maten, uppvärmd plan samt en inomhushall ihop med bra väder. En väldigt liten kommun som verkar ha det mesta på plats för ett Division 3 lag. Fokuspunkterna rent träningsmässigt under lägret har bara handlat om offensiven, sista tredjedelen och avslut.

Kommande lördag är det matchdags igen då Superettanlaget Norrby väntar på Borås Arena.

–Norrby med Mak Lind vet vi är bollskickliga och gärna överbelastar och tvistar upp lite, så det gäller för oss att återigen ha fokus i defensiven och sen jobba vidare med alla delar så helheten närmar sig prestation och resultat. Vi växlar mellan olika spelsystem i matcherna så vilket vi väljer från start spelar mindre roll. För mig är vår game-plan helheten inför varje match sen kan man skruva på något när man scoutat motståndet men just nu har vi fokus på våra egna roller och regler, sen har vi tre matcher på en vecka så det lär bli fler spelare som får mer minuter per match, förklarar Jocke.

Till Norrby-matchen berättar han att vi kan förvänta oss en 18-mannatrupp och att byten kommer planeras likt en seriematch.

–Vi saknar Le Roux, Mensah, Boman, Krezic, Madjed, Alfonsi, Lukic och de två som inte landat ännu. 3 + 21 spelare är tillgängliga men vi kommer troligtvis bara ta ut arton spelare på lördag samt börja byta som om det vore en seriematch.

Perssons är nöjd med det han fått se defensivt den senaste tiden, men önskar sig mer när det gäller det offensiva spelet. Han ser också fram emot den konkurrenssituation som väntar i truppen.

–Vi har 7-2 på de senaste fem matcherna så försvarsspelet över hela planen har sett bra ut oavsett vem som spelat. Framåt måste vi däremot skapa mer framöver. Vi är också i en fas där konkurrensen kommer vässas till ordentligt när tre nyförvärv är på plats, samtidigt som vi snart hoppas ha Le Roux, Mensah och Boman tillbaka i träning samt Krezic som förhoppningsvis är hel och tillbaka efter EM-uppehållet.

Lördagens match har avspark 12.00 på Borås Arena och kommer sändas genom HN.se

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.