Jocke inför Djurgården

2021-04-23 10:00:00

Två hemmamatcher under en och samma vecka! Efter måndagens förlust mot Elfsborg får våra BoIS:are nu snabb chans till revansch då man på söndag tar emot Djurgården på Varberg Energi Arena. Gästerna har inlett säsongen med två raka segrar mot Elfsborg respektive IFK Norrköping och genom det lagt beslag på förstaplatsen i den allsvenska tabellen. Varbergs BoIS i sin tur inledde som bekant säsongen med ett poäng i premiären mot Mjällby och föll sedan hemma mot Elfsborg med 1-3.

Manager Jocke Persson menar att tabellen inte ljuger och att man på söndag ställs mot ligans just nu starkaste lag.

– Djurgården är nog det formstarkaste laget i serien och ser ganska kompletta ut. Man mixar hårt arbete med fart och finess, så det kommer bli en utmaning för oss.

Sett till utvärderingen kring Elfsborgs-matchen har Jocke hittat ett par specifika punkter som laget måste göra bättre.

– Vi måste upp ett snäpp i försvarsspelet och ta fler rätta beslut. Senast blev vi passiva och sköt på problemen i stället för att kliva direkt. Fasta situationer var alldeles för dåliga såväl offensivt som defensivt. Samtidigt gjorde vi många saker bra som vi också ska fortsätta med, att vi kommer in i sista tredjedelen med kvalité och kommer till en del bra lägen är positivt mot ett starkt Elfsborg. Sen måste vi höja nivån på leveranserna in i boxen om vi ska ge oss själva fler och bättre chanser.

Fighting-spirit och tron på seger är något Jocke trycker extra på inför matchen.

– Förväntningarna när vi spelar på hemmaplan är alltid att vi skall vinna, oavsett motstånd. Viktigast kommer bli att vi kommer ut med en tron på seger och fighting-spririt. Senast tycker jag vi var alldeles för snälla och vi kan vara betydligt smarta högre upp i plan.

BoIS har ett tufft spelprogram under våren med flertalet matcher mot förväntade topplag.

– Vi har ett bonus-program fram till EM-uppehållet med topp-sex lagen Elfsborg, Djurgården, Malmö FF, IFK Norrköping, Hammarby, Häcken samt Mjällby och Östersund borta. Så det är bara att njuta och försöka få med oss så mycket poäng som möjligt. Efter uppehållet kommer sedan matcher som på pappret skall innebära poäng, avslutar Jocke.

Matchen mot Djurgården har avspark 15:00 söndag 25 april och sänds som vanligt genom discovery+.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.