Jocke inför Värnamo

2021-03-19 14:00:00

Efter onsdagens 2-4 förlust mot Jönköpings Södra får nu BoISarna snabb chans till revansch då man imorgon tar emot IFK Värnamo för ännu en träningsmatch. Trots veckans förlust menar Jocke Persson att han fick en hel del svar under matchen.

– Första halvlek mot J-Södra är klart godkänd och något som det orutinerade lag vi ställde på banan kan vara stolta över, vi skapade en hel del halvchanser där Fofanas stolpträff var höjdpunkten. I andra blir vi synade och drar på oss två onödiga omställningar och en straff mot ett duktigt possessionlag, vilket får ses som en läropeng för våra unga pågar. Glädjeämne var att vi ändå gav J-Södra en match och fick många svar inför den allsvenska starten. Plus också till Karlsson Adjei som gör mål för fjärde matchen i rad.

Imorgon väntar alltså ny match mot IFK Värnamo, vilken blir den första av de tre sista träningsmatcherna före den allsvenska starten.

– Värnamo, GAIS, BK Häcken och sedan skall vi vara redo. Jag känner att vi är långt fram i lagbygget och kring vilka som klarar sina roller samt de alternativ som finns på olika positioner. Sen är det klart att när Luke Le Roux, Gideon Mensah, Daniel Krezic med flera är tillbaka så ökar möjligheterna för helheten, säger Jocke.

Han förväntar sig ett tekniskt motstånd i IFK Värnamo.

– Man är nykomlingar i Superettan och med Jonas Thern i spetsen så vet vi att de brukar stå för en teknisk och fartfylld fotboll.

Jocke hoppas att det lag som startar imorgon skall spinna vidare på det man stod för i matchen mot Norrby förra helgen.

– De som spelar mot Värnamo skall jobba vidare med det vi gjorde mot Norrby och tillsammans försöka hitta fler nycklar. Prestation och resultat ligger som vanligt i fokus och precis som mot Norrby skall vi skapa mer än motståndet och göra fler mål än dom. Nästa vecka kommer fokus ligga på fasta situationer och efter det har vi gått igenom alla faser inför premiären.

Under fredagen återgår Luke Le Roux, Gideon Mensah och Oliver Alfonsi till träning med boll, men är inte aktuella för spel redan imorgon.

–Mot Värnamo saknar vi utöver de tre nämnda också Montader Madjed, Daniel Krezic och Andre Boman på grund av skador. Samt de två nyförvärven som ännu inte landat och sen kommer Rasmus Cronvall spela med Tvååker i helgen, avslutar Jocke.

Varbergs BoIS – IFK Värnamo har avspark 14:00 imorgon lördag 20 mars och sänds genom HN.se

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.