Premiärvinst för U21

2021-04-14 10:00:00

Efter den uppskjutna matchen mot BK Häcken var det igår dags för Varbergs BoIS U21-lag att göra premiär i U21-Allsvenskan Mellersta på hemmaplan mot IF Elfsborg, en match som BoIS vann med 2-0. Hemmalaget mönstrade en stark elva med flera spelare från A-truppen i form av Mårtensson-Ayer-Solomons-Stanisic-Zackrisson-Nordh-Le Roux-Tranberg-Matthews-Karlsson-Moon där Dean Solomons och Ryan Moon gjorde sina första starter i den grön-svarta tröjan. Gästande Elfsborg hade redan hunnit spela två matcher i serien där man besegrat både GAIS och IFK Göteborg.

– Vi visste väl inte mer om Elfsborg än att dom har sin grundidé i att spela 4-2-3-1 precis som sitt A-lag, men när det gäller U21-matcherna fokuserar vi mest på vårt eget spel och analyserar inte motståndarna på samma sätt som i Allsvenskan. Före matchen tryckte vi på att vi skulle sätta vårt höga presspel när vi hade möjlighet då Elfsborg gärna vill bygga upp sitt spel nedifrån. Offensivt ville vi ha bra rörelse och involvera våra tior i spelet samt fylla på med våra wingbacks, förklarar tränare Fredrik ”Freddan” Danielsson.

Matchen inleddes med god intensitet och chanser åt bägge håll. Ryan Moon missade ett friläge för BoIS och Jacob Ondrejka i Elfsborg skapade gästernas bästa chans som Philip Mårtensson dock lyckades rädda. Det skulle dröja fram till minut fyrtiotre innan matchens första mål. Tashreeq Matthews trollade sig emellan två Elfsborgs-försvarare som tvingades fälla sydafrikanen och domaren pekade på straffpunkten. Ryan Moon peggade upp bollen och placerade in straffen lågt i nät under Mathias Lønne Dyngeland och därmed kunde vi bokföra nyförvärvets första mål i BoIS.

I den andra halvleken gick Elfsborg framåt i jakt på kvittering och skapade ett par kvalificerade målchanser. Istället för en kvittering skulle BoIS komma att avgöra matchen i minut femtionio. Robin Tranberg vann en duell på mittplan och avancerade framåt innan han vackert frispelade en djupledslöpande Tashreeq Matthews. Ensam med Dyngeland gjorde ”Tassie” inget misstag då han behärskat placerade in 2-0 med bredsidan, vilket också blev slutresultatet.

– Våra nya spelare var intressanta att följa och de slog väl ut. Luke fick en timma på planen efter sitt inhopp mot Mjällby, han gör det bra och trots att det saknas lite tempo är han så pass skicklig att han löser det ändå. Moon gör en jättefin match såväl defensivt som offensivt där han är väldigt rörlig och har bra timing. Solomons gör en stabil insats, även om det kanske märks att han är lite mindre matchtränad än övriga. Där får vi kanske se det med ett längre perspektiv men han gör en solid insats. Victor Karlsson gör en bra match, man vet vad man får från honom med hans arbetskapacitet och hans vilja att gå framåt och utmana. Sedan får vi också lyfta fram Tashreeq som är inblandad i bägge målen. Vårt höga presspel satt och vi var bekväma i vårt låga försvarsspel. Det märktes på spelarna att vi har en god konkurrenssituation i truppen, här finns inget att spara på och skall man vara med och slåss om en plats till matcherna i Allsvenskan så krävs rätt inställning och antal löpmeter även i U21, vilket jag tycker syntes igår. Det var en bra match med bra tempo och Elfsborgs unga lag med många spelare födda mellan 2001-2003 är ett bra lag som inte vek ned sig. Det är jätteroligt att U21 matcherna är igång och vi kommer behöva dom under säsongen, avslutar ”Freddan”.

Nästa U21-match spelas mot GAIS den 27 april med avspark 17:00 på Håstens IP.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.