Jocke inför Östersund

2021-05-01 11:00:00

Den fjärde omgången av årets allsvenska står för dörren och Varbergs BoIS sitter i skrivande stund i bussen på väg norrut till Jämtland där man imorgon söndag gästar Östersunds FK. Hemmalaget har inlett säsongen på ett stabilt vis med en seger och två kryss där man senast fick med sig ett poäng från Malmö och placerar sig på sjunde plats i tabellen. Varbergs BoIS i sin tur kryssade i premiären borta mot Mjällby och har därefter två hemmaförluster mot IF Elfsborg samt Djurgården, vilket gör att man inför omgång fyra befinner sig på fjortonde plats.

Vi tog en avstämning med manager Jocke Persson strax efter att laget hoppat på bussen och påbörjat säsongens längsta bortaresa.

– Vi kör till Mora idag (fredag) och bussen avgick 12:45. Som bekant blir det en lång resa och jag kommer fördriva tiden med att sova, fundera och sova lite till. Sen kan det kanske bli en film också, säger Jocke.

Mot Östersund får BoIS klara sig utan Andre Boman, Daniel Krezic och Montader Madjed som dras med skador. Jocke menar att ÖFK stått för en stark inledning av säsongen.

– Man har sett stabila ut bakåt och haft ett glimrande omställningsspel. Matchen kommer säkerligen bli sevärd men vi måste ha en bra balans och minimera riskerna att åka på omställningar för då går det i Formel-1 fart.

Med två förluster i bagaget har Jocke klart för sig vad som måste förbättras för att kunna plocka poäng imorgon.

– Vi har stått för två prestationer som i sin helhet är okej, men att vi måste förbättra vårt beslutstagande i och runt egen box gör vi ingen hemlighet utav. Det känns snarare som att vi bjudit på mål än att motståndarna har varit kreativa. Många spelare är i fin form så jag förväntar mig att att vi växer för varje match som går och konkurrensen har aldrig varit större, där U21-laget två gånger om bevisat att spets-bredden finns men nu gäller det att plocka fram det även i Allsvenskan.

De två föregående matcherna har BoIS hamnat i tidiga 0-2 underlägen, imorgon hoppas Jocke att det är BoIS som levererar första målet.

– För att vinna så måste vi bli bättre i försvarsspelet och inte bjuda på mål och även göra första målet, vilket är extremt viktigt om man vill ge sig chansen att vinna matcher. 0-2 underlägen är inte optimalt även om vi krigat mot både Elfsborg och Djurgården och nästan jagat ikapp så blir det inte många poäng över trettio omgångar om man skall bjuda på två mål innan man vaknar.

Morgondagens match har avspark 15:00 och sänds genom discovery+.

 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.