Jocke inför generalrepetitionen mot Häcken

2021-04-01 15:00:00

I skrivande stund är den allsvenska premiären mot Mjällby bara tio dagar bort och på Påskafton genomför Varbergs BoIS sitt sista genrep inför tävlingssäsongen då man möter BK Häcken på Bravida Arena. Hisingslaget spelar också dom sin premiär nästa söndag då man möter Halmstads BK på Örjans Vall och precis som för Varbergs BoIS utgör träningsmatchen finalen på deras försäsong.

Trots att en match återstår summerar Jocke Persson årets försäsong som den bästa han upplevt.

– Försäsongen har varit min bästa som både spelare och tränare under trettio års tid, i den mening att vi gett alla spelare som varit friska chansen och hunnit testa väldigt många olika konstellationer. När man gör på det viset kan man inte kräva resultat eller prestation varje gång, vilket jag dock anser att vi fått. Truppen känns extremt hungrig och jag tror alla förstått att spelare 3 eller 26 är lika viktiga oavsett speltid under kommande säsong.

Samtidigt ser han ett sparkapital i de spelare som missat stora delar av försäsongen.

– Vi har fått klara oss utan Luke Le Roux, Gideon Mensah, Daniel Krezic, Dean Solomons och Ryan Moon, plus att Andre Boman som imponerade mest under de första matcherna drog på sig en skada. Samtliga är dock tillbaka i träning inom en vecka så jag räknar med att konkurrensen kommer öka betydligt under året. Som tränare kommer det bli vårt svåraste år hittills att ta ut en elva och trupp inför varje omgång. När alla är friska kommer det bli full kamp för att förtjäna en startplats i vårt U21-lag , så de spelarna som tappar energi de veckor man inte tar plats i varken startelvan eller på bänken kommer snabbt tappa mark, medans de som kan ta en motgång och istället jobba ännu hårdare ganska snabbt kan komma att gå från utanför truppen till startplats. Återigen är det upp till spelarna att ta ansvar för sin personliga utveckling.

Jocke menar att laget står än bättre rustat inför sin andra säsong i Allsvenskan.

– Gällande hur vi står oss inför den allsvenska starten så är vi betydligt mer redo nu än ifjol. Sedan vet många spelare vad det handlar om och vad som krävs för att vinna matcher, medans några kommer behöva lära sig det under året. Men det är bara positivt för det är precis vad vi gillar i att hela tiden bli bättre och bättre med den typ av spelare som vi har.

Han ser generalrepetitions-motståndarna BK Häcken som ett av ligans bästa lag, vilket han hoppas man skall dra lärdom utav.

– Häcken är ett av Sveriges bästa lag och det skall vi utnyttja på lördag och samtidigt skaffa oss erfarenhet inför säsongen. Deras individuella kvalitéer gör dom skickliga, sen om de spelar 2-6-2 eller 1-3-6 bryr vi oss inte om utan det handlar om att vi skall lyckas hantera deras individuella skickligheter.

Gällande förväntningar på sitt eget lag kommer Jocke hålla ett extra öga på några spelare, samtidigt som han hoppas slippa nya skador i truppen.

– För mig handlar genrep om att slippa skador och se vissa spelare lite extra. Vi har två delar kvar som ännu inte hunnit testas under försäsongen och de vi kommer köra på lördag. När det gäller indisponibla spelare har vi Le Roux, Mensah, Solomons, Moon, Krezic, Boman, Alfonsi, Madjed och Lukic out. Birkfeldt, Tranberg och Fofana tänker vi inte ta några risker med men de kan finnas med i truppen beroende på hur rehaben går. Möjligtvis vilas någon till men det tar vi beslut kring under Långfredagen.

Persson menar att årets trupp ser bättre ut än någonsin.

– Vår trupp har inför 2021 en snittålder på runt 23 år och framtiden ser väldigt ljus ut. Kvalitén på spelarna är högre än någonsin och det är en fröjd att få följa varje träning där det fightas om varje millimeter. Vi ledare känner en stor trygghet kring att vi skall kunna slå experterna på fingrarna ett par år framåt.


Matchen mot BK Häcken har avspark 14:00 på Påskafton och sänds genom discovery+.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.