Sammanställning av försäsongen 2021

2018-04-08 09:00:00

3 februari – Varbergs BoIS vs Tvååkers IF 0-1

Det blev inte direkt någon klang och jubelföreställning när Tvååkers IF gästade Varbergs BoIS på Varberg Energi Arena för årets första träningsmatch. Förutsättningar var knappast idealiska då konstgräsmattan var väldigt hal på grund av det kalla vädret samtidigt som det blåste kraftigt. Joakim Persson och staben mönstrade två olika startelvor för matchens respektive halvlekar, där Linus Gustafsson, Albin Josefsson och Emil Petersson stack ut som nykomlingar från BoIS U-19. De yttre omständigheterna kom att prägla matchen. I första halvlek skapade både BoIS och Tvååker ett par lägen var, där Tvååker hade några som var variant farligare. Istället kom matchen enda mål på kampens sista spark. BoIS tappade boll på mittplan och Tvååker gick än en gång på kontring. I en 3 mot 2 situation spelades bollen ut till höger och fram till Mergim Laci som stod för ett kliniskt avslut för 0-1 Tvååker. På efterföljande avspark blåste domare Christoffer Karlsson för full tid och därmed var det gästerna som vann årets försäsongspremiär.

Jocke Perssons kommentar kring matchen:

-Det blev 90 minuters frisk luft och 45 minuters motion, alla gjorde så gott man kunde. Det var viktigt att våra yngre spelare fick känna på ett moget och bra lag med ett högre tempo. Emil (Petersson) var kanske bäst men också Linus (Gustafsson) och (Albin) Josefsson gjorde ett bra intryck. Annars blickar vi framåt.


6 februari – Varbergs BoIS vs Falkenbergs FF 1-1 FT (2-1 efter tre halvlekar)

I matchen inledning var det ”gästerna” Falkenberg som tog kommandot och matchens första målchans fick Edi Sylisufaj, som ensam mot BoIS-försvaret lyckades plocka ned en höjdboll framme i offensivt straffområde och skapa sig yta för ett avslut som dock inte träffade målramen.

Efter knappa kvarten jämnade BoIS ut spelet och lyckades hota ett par tre gånger, framförallt längs sin offensiva vänsterkant. Albin Mörfelt stod för en fin aktion när han vann boll utanför FFF:s straffområde och bröt sig igenom försvaret på egen hand, men Mörfelts avslut gick likt Sylisufajs utanför. Strax efter väggspelade sig Anton Liljenbäck och Gustav Nordh igenom på vänsterflanken och den förstnämnde gick på avslut mot bortre stolpen, men bollen for en bit över ribban. Närmst utdelning i den första halvleken kom Albin Winbo som träffade stolpen efter att gått på ett fint direktavslut utanför straffområdet, men likväl var det 0-0 efter 45 minuters spel.

Den andra halvleken han sedan knappt starta innan FFF skulle komma att spräcka nollan genom en riktig klassaktion. Edi Sylisufaj bröt in från vänsterkanten och hade uppenbarligen skjutit in sig under den första halvleken. Strax utanför BoIS straffområde gick han på avslut med högerfoten och borrade in bollen i August Strömbergs vänstra kryss och därmed var det 0-1 ledning för FFF. Strax efter Sylisufajs mål var gästerna sedan nära att utöka sin ledning. En hörna nickades på mål av Tobias Karlsson men en välplacerad Adama Fofana lyckades rädda på mållinjen.

Efter dryga 60 minuter genomförde BoIS majoriteten av sina byten och ökade samtidigt takten framåt i jakten på kvittering. Den skulle tillslut också komma i den 88e minuten. Keanin Ayer slog en fin hörna från vänster mot bortre stolpen som sen nickades ned och in i boxen utav Jakob Lindahl. Där inne var inbytte anfallaren Rasmus Cronvall på hugget och han lyckades från nära håll forcera in bollen till 1-1, som också blev slutresultatet efter de ordinarie 90 minuterna.

Likt inledningen av matchen var det också FFF som tog kommandot i starten av den extrainsatta 45-minutaren. Däremot var det Keanin Ayer som skulle göra träningsmatchens sista mål, när han utnyttjade ett misstag från FFF-försvaret och från långt håll kunde placera in bollen i tom målbur.Falkenberg låg sedan på för att nå en kvittering, men när inhoppande domare Daniel Milovanovic blåste för ”full” tid efter 135 minuter var det 2-1 i Varbergs BoIS favör.

Joakim Perssons kommentarer:

-Totalt sett är jag positivt överraskad att det vi jobbat med än så länge fungerar så pass bra med tanke på att fyra nyförvärv startade plus Andre Boman som inte gjort många A-lagsmatcher. Vi sätter det mesta av den höga pressen och det etablerade försvarsspelet. Stundtals har vi också ett varierande anfallsspel och jag tycker också vi kommer in i sista tredjedelen på ett bra sätt. Offensiva omställningar fanns där också ett par stycken men dessa kunde vi utfört med mer kvalitét, men vi såg många maxlöpningar och spelare som var löpvilliga, det är ren glädje. Att vi bytte många handlade mest om att inte dra på sig några skador och att vi har en väldigt bra bredd på vår trupp var ju inget nytt. De spelare som kom in i form av Adama Fofana, Keanin Ayer, Luke Le Roux och Tashreeq Matthews vet vi håller en extremt hög nivå när de träffar dagen, ihop med unga spelare som Rasmus Cronvall, Victor Karlsson och Jakob Lindahl som vi också ville se mycket av. Även Alexander Johansson visade god form när han kom in efter att Luke vart skadad. Vi saknar ju också Jon Birkfeldt, Gideon Mensah, Daniel Krezic samt tre nyförvärv som dessvärre sitter fast utomlands. Att i princip alla fick 60 minuter eller mer på planen är klart positivt med tanke på att Tvååkermatchen blev som den blev. Viktigaste för oss i den här matchen är att spelarna börjar förstå varandras egenskaper och hur de skall spela tillsammans. Samtidigt som grunderna i de fyra stora faserna börjar sitta trots att vi bara jobbat med två utav dem. Fasta situationerna togs direkt på allvar, såväl offensivt som defensivt och det är en viktig del som vi kan förbättra inför detta år. Totalt sett en underbar debutmatch med många härliga svar och spelare som vill slåss om startplatserna. Våra wingbacks med Anton Liljenbäck och Andre Boman var lysande och backlinjen precis så stabil som jag önskar. Fin balans på mittfältet med Robin Tranberg och Albin Winbo, sedan spetsen framåt med Gustav Nordh och Albin Mörfelt som visar att de är farliga herrar och Simon Karlsson Adjei är så stark och tuff som krävs, även om jag vet att han kommer växa in ännu mer med lite matcher i benen och ett helt gäng bakom som kommer göra konkurrensen sylvass även i år. Nu ser vi fram emot HBK och en fysisk match nästa lördag.
 

13 februari – Varbergs BoIS vs Halmstads BK 3-3

Inledningsvis var det BoIS som tog kommandot och redan innan kvarten var spelad hade man gått upp i en 2-0 ledning. Första målet kom i samband med en fast situation i  8e minuten. Keanin Ayer tog hand om en frispark utifrån vänstra sidlinjen och bollen hamnade till slut hos Joakim Lindner inne i boxen. Trotjänaren gick på avslut och efter en touch på HBK-försvarare gick bollen i nät. Tre minuter senare kom det andra när Rasmus Cronvall droppade ner och skarvade fram bollen till Robin Tranberg som fick fri yta att avancera framåt mellan HBK:s mittfält och försvarslinje. Tranberg gick sedan på avslut genom en tåfjutt strax utanför straffområdescirkeln och skottet var så pass välriktat att HBK:s målvakt inte nådde ner till sitt högra hörn.

HBK skulle dock vakna till och precis som BoIS komma att leverera två mål inom loppet av fem minuter. Bägge gångerna var det Mikael Boman som hittade nätet, första på en fin nick i minut 26 och det andra kom till fyra minuter efter då HBK lyckats bita sig fast i BoIS straffområde varpå Boman tryckte in bollen i Philip Mårtenssons vänstra hörn. Dessutom avrundade Simon Lundevall den första halvleken med att mycket vackert slå in en frispark till 2-3, varpå BoIS gick till halvtidsvila i underläge trots en tidig 2-0 ledning.

Under paus och i inledningen av andra halvlek genomförde BoIS ett par byten och in kom bland annat Matthews, Mörfelt, Fofana och Noah Johansson. Chanserna var inte lika frekvent förekommande som i första halvlek men till slut skulle kvitteringen komma. Victor Karlsson slog från mittplan en perfekt krossboll ut mot Jakob Lindahl på högerkanten. Lindahl hann ikapp och spelade på ett tillslag bollen snett inåt bakåt i straffområdet, varifrån Keanin Ayer sedan behärskat kunde placera in 3-3 målet lågt i bortre hörnet. En snabb och effektiv kontring från BoIS som resulterade i matchens sjätte och sista mål.

Jocke Persson:

-I första halvlek gick alla skott på mål också i mål, oavsett vilken planhalva det gällde. Idag testade vi lite i vårt försvarsspel och det var lite kul att se om vi behöver använda oss av detta spel mot vissa lag med spets-spelare i backlinjen, beskriver Jocke Persson. Andra halvlek var väl ganska lik den första, vi skapar färre målchanser men lyckas göra ett bra mål på en spelvändning med cutback och sedan ett fint avslut från Keanin. Stora positiva är väl att vi matchar FFF och HBK på ett bra sätt trots många indisponibla spelare, vilket är positivt för bredden. Stort plus till Fofanas som efter ett par jobbiga veckor stod för ett bra inhopp, samt till alla de nya och unga killarna som visar att dom står upp och vill utmana om start och trupplatser när det blir april månad. Minus blir att vi släpper in mål trots att vi står för ett relativt bra försvarsspel.
 

20 februari – Varbergs BoIS vs Öster 1-0

Matchens första halvlek var en ganska händelsefattig historia, närmst utdelning kom BoIS i samband med en fast situation där bollen tog i ribban och ut. Öster hade också dom något halv-läge men vid varje situation stod målvakt August Strömberg pall, där en räddning från nära håll stack ut som största aktion. Varbergs BoIS formerade under matchen en fyrbackslinje, något som tidigare inte varit särskilt förekommande. I andra halvlek fick BoIS bättre bett i offensiven och spelintensiteten gick upp. Matchens mål kom i minut 71, efter att Albin Mörfelt från högersidan gått på ett avslut som skruvade sig in i bortre burgaveln, hans första mål i BoIS-tröjan.

Jockes kommentarer:

-Vi gick ned på en fyrbackslinje (Liljenbäck,Lindner, Birkfeldt, Fofana) vilket föll väldigt väl ut, Öster skapade väldigt lite mot oss även om det defensiva var det jag på förhand trodde vi skulle få bekymmer med. Däremot hade jag hoppats på betydligt mer i det offensiva spelet i första halvlek. Vi hade mycket boll men verkade ha glömt var målet stod. Andra halvlek var betydligt bättre och vi löpte mer och hotade i farliga ytor. Vår defensiv var strålande matchen igenom, trots att vi bytte ut både Lindner och Birkfeldt. Att sen Mörfelt fick avgöra glädjer oss alla för han är en poängspelare och hans insats överlag var stundtals briljant, med de prestationer han bjöd på samt ett vackert mål. Birkfeldts comeback var glädjande och Adama får jag nog utnämna till “Man of the Match”. Han spelar ibland på en nivå som borde funka i vilket lag som helst i medelstora ligor som till exempel Holland eller Belgien. Victor Karlsson skall också lyftas, han ger sig in i leken på allvar med sina starka insatser i både match och träning. Snart är vi tillbaka i full konkurrens när alla spelarna är tillgängliga igen, med ett par nyförvärv på gång ihop med våra unga killar på det kommer det bli ett krig om att bara komma med i truppen. Men det är precis så det skall vara för att utvecklas oavsett om man är startspelare eller utanför truppen. Varje dag handlar om din egen utveckling och lagets bästa i fokus.


27 februari – Varbergs BoIS vs ÖIS 0-0

I den första halvleken skapade BoIS sin bästa chans efter att Adama Fofana tagit sig fram längs sin vänsterkant och gått på inspel mot boxen. Albin Mörfelt hoppade över bollen och Anton Liljenbäck fick skottläge men avslutet täcktes av ÖIS-försvarare. I andra halvlek var Victor Karlsson nära på att dra in ett drömmål då han drog till på halvvolley utanför straffområdet, men bollen susade strax utanför bortre krysset. En stund senare slog Keanin Ayer en frispark mot offensivt straffområde och Jon Birkfeldt nådde högst med pannan men ÖIS-målvakten Robin Wallinder lyckades rädda. Med 10 minuter kvar kom BoIS kanske bästa läge i matchen, då Rasmus Cronvall på omställning spelade fram Keanin Ayer i skottläge, men än en gång lyckades Wallinder parera. När gästerna sedan fick sin hetaste chans att avgöra med bara minuter kvar att spela var dagens BoIS-keeper Philip Mårtensson på alerten när han kom ut och täckte av ytorna på ett perfekt sätt.

Jockes tankar kring matchen:

-I första halvleken är vi stabila i defensiven och fick stundtals till vårt höga presspel. Dock är vi väldigt slarviga med boll. Karlsson Adjei hade ett halvt friläge där skottet blockerades och Alexander Johansson en bra chans på nick som jag tror han dock fick på axeln. ÖIS hade mycket boll men vi var stabila bakåt, Noah Johansson skall ha beröm då han är nästintill felfri mot Superettan-motstånd. Andra påminner mycket om första fram till dess att alla byten kom då det blev mer Hawaii-fotboll. Philip Mårtensson fick visa att han kan plocka lite bollar och Keanin fick en  jättechans, sedan hade De Brito en tungt skott precis som Victor Karlsson. Vi testar ju runt ganska friskt och lyckas varken få fast bollen eller vara tillräckligt finurliga men det skall vi jobba på fram till premiären 11 april.
 

3 mars – Varbergs BoIS vs Lunds BK 3-1

Trots underläge med 1-0 i halvtid lyckades Varbergs BoIS igår vända träningsmatchen mot Lunds BK och till slut vinna med 1-3. I den första halvleken hade BoIS mycket av spelet men den offensiva skärpan saknades. I den andra halvleken lossnade dock offensiven och de grönsvarta satte tre raka mål.

Jocke Persson:

–I första hade vi stort bollinnehav och skapade ett par bra chanser men antingen var ribban i vägen eller så saknades skärpan. Jag tycker vi borde kunnat skapa ännu mer men ger klart godkänt till spelet överlag.  Deras 1-0 var dessutom lite av ett slumpmål. Andra halvlek var en rivstart och två snabba omställningsmål, en halvlek som överlag bjöd på fler målchanser och ett böljande spel. Vid 1-1 målet är det Gustav Nordh som driver boll i 40-50 meter innan han serverar Simon Karlsson Adjei som bankar dit den med vänsterfoten från 15 meter. 2-1 gör Alexander Johansson framspelad av Karlsson Adjei, där han kommer helt fri och avslutar i bortre hörnet. Spiken i kistan stod Tashreeq Matthews för efter att Karlsson Adjei sugit ner bollen och peggat upp för “Tassie” som med vänstern satte bollen i närmsta hörnet från 16 meter. Alexander Johansson hade en volley-kanon, “Tassie” tre superlägen och Keanin ett som gick precis över, samt en i ribban i första halvlek. Också Simovic och Victor Karlsson hade bägge varsitt bra nickläge så det var ett stort steg framåt i skapade målchanser.
 

9 mars – Varbergs BoIS vs Torns IF 2-0

BoIS startade med elvan Mårtensson- Lindahl-Stanisic-N.Johansson-De Brito-Fofana-V.Karlsson-Mörfelt-A.Johansson-Simovic-Karlsson Adjei och under första 45 hade de grönsvarta mycket av bollinnehavet. Nollan spräcktes i minut 17 efter att Simon Karlsson Adjei gått på avslut från distans. I halvtid byttes både Karlsson Adjei och Simovic ut, in kom bland annat Matthews, Nordh och Cronvall. Trots en kämpigare inledning av andra halvlek skulle BoIS komma att avgöra matchen med sitt 2-0 mål där inbytte Gustav Nordh stod för sitt första mål i BoIS-tröjan.

Jocke :

– Första halvlek är stundtals helt okej. Ett bra mål som arbetades fram av Lindahl och Alexander Johansson och sedan avslutade Karlsson Adjei behärskat från 16 meter med insidan av foten och bollen gick i mål vid stolproten. Annars hade Simovic lägen att sätta två stycken men dom kommer framöver. Karlsson Adjei gjorde återigen en stark prestation, den här gången från positionen som ”10a. I andra halvlek står vi för en dålig start efter bytena. Däremot stod vi upp bra bakåt och målet kommer till på en offensiv omställning med flera löpningar, där Nordh valde att på egen hand borra upp bollen i krysset. Alexander Johansson drog sedan på sig sitt andra gula och vi fick träna på 10 mot 11 sista 25 minuterna, vilket inbytta försvararna Lindner-Birkfeldt-Zackrisson samt debuterande målvakt Dryselius klarade av utan några större bekymmer. Nu är veckan i Bromölla slut och vi tar två dagar ledigt innan vi laddar om för Norrby till helgen
 

13 mars – Varbergs BoIS vs Norrby IF 3-1

Varbergs BoIS herrar tog under lördagen sin tredje raka seger efter att ha besegrat Norrby IF med 3-1. Det var också BoIS som stod för matchen första mål i den fjärde minuten. Simon Karlsson Adjei och Robin Simovic kombinerade utanför offensivt straffområde innan man slog ut bollen till vänsterkanten och Jean Carlos De Brito. Brassen slog ett inlägg mot första stolpen som nickades bort utav Norrby-försvarare, dock inte bättre än att bollen hamnade hos Anton Liljenbäck i bakre ytan av straffområdet som på volley fick på en kalasträff och borrade in bollen i i den vänstra burgaveln. Hemmalaget skulle dock hinna replikera innan den första halvleken var över. Från egen planhalva slog Norrby en fin krossboll framåt sin offensiva högerkant och gick på kontring. Efter ett inspel längs marken mot första stolpen kunde sedan Dijan Vukojevic styra upp bollen i första krysset och därmed var det 1-1 i minut 35, ett resultat som sedan stod sig halvleken ut. Efter att ha tagit över initiativet i slutskedet av den första halvleken fortsatte hemmalaget sitt övertag även i inledningen av andra. August Strömberg skulle dock inte släppa mer än ett mål förbi sig. BoIS ryckte sedan upp sig och avgjorde matchen under sista tjugo. När klockan stod på 69:19 byttes Victor Karlsson in på BoIS mittfält och tjugo sekunder senare var det han som stod för assisten till 2-1 målet. Anton Liljebäck slog ett diagonalinlägg från sin högerkant som plockades ned utav just Karlsson. Onsala-killen vann duellen med sin försvarare och passade sedan in bollen mot mål där Karlsson Adjei kunde stöta in bollen från nära håll. Drygt fem minuter senare punkterade BoIS matchen med sitt 3-1 mål. Adama Fofana och Victor Karlsson kombinerade sig fram längs vänstersidan och in mot offensivt straffområde innan den sistnämnde slog bollen mot bortre ytan där Anton Liljenbäck än en gång dök upp och distinkt bredsidade in bollen i nät. Game-Over för Norrby och BoIS kunde räkna hem sin tredje raka försäsongs-seger.

Jockes kommentarer kring matchen:

– Vi står för en riktigt bra första halvtimma och gör ett fint mål där Liljenbäck sätter den på helvolley efter ett inlägg från De Brito. Simovic har en situation där han kanske borde fått en straff med sig, Mörfelt en kanon till avslut och Karlsson Adjei två hårda lägen. Sen kom Norrby in i matchen och straffade oss på en omställning där vi går bort oss lite grann. 1-1 i halvtid är vi inte nöjda med. Norrby hade ett klart övertag första tjugo av andra halvlek och vi har tur som inte hamnar i underläge. Sedan repar vi oss och avslutar på ett riktigt bra sätt med mål från Karlsson Adjei på fin framspelning av Victor Karlsson. Även 3-1 kommer från Victor Karlssons vänsterfot när han snett inåt bakåt spelar fram Liljenbäck som dunkar dit den, vackert värre. Utöver målen smäller Lindner en frisparkskanon i insidan av stolpen och Winbo har ett avslut från nära håll innan domaren blåser av. I det stora hela en bra genomkörare som i mångt och mycket liknade en seriematch där vi tog oss ur svackan i andra halvlek och vände det till något positivt. Alla som hoppade in tog för sig där Victor Karlsson sticker ut med två assist.


20 mars – Varbergs BoIS vs IFK Värnamo 2-0

Det var gästerna som inledningsvis tog kommandot och BoIS hade svårt att skapa något i offensiv väg. Efter dryga tjugo minuter tog man sig dock in i matchen mer och mer, något som i den tjugofjärde minuten resulterade i 1-0. Albin Mörfelt såg till att Värnamo-försvaret tvingades dra ner honom strax utanför straffområdet, vilket gav en frispark som Mörfelt själv tog hand dom. Den förvaltade han sedan på bästa sätt genom att skruva in bollen vid närmsta stolpen. Drygt tio minuter senare var det dags igen. Återigen var Mörfelt huvudperson då han låg bakom en omställning som han till slut också avslutade genom att nicka in ett inlägg från Adama Fofana. Efter en trög start fick BoIS effekt i offensiven och gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Den andra halvleken blev sedan mindre händelserik. De bägge lagen skapade några halvchanser var, där Joakim Lindners försök på frispark nog var allra närmst utdelning men sista fyrtiofem förblev mållösa.

Jocke Persson:

– Jag har aldrig sett oss komma ut och göra så dåliga första tjugo som vi gjorde den här matchen. Vi fick mer eller mindre försvara oss och kom knappt över mittlinjen. Dock kom maskinen igång och vår spets för dagen i Albin Mörfelt satte en frispark från 20 meter och sen låg han också bakom omställning som via Fofanas underbara inlägg kunde resultera i att han själv nickade in 2-0. Därefter följde Tranberg upp med ett skott i stolpen, så att vara effektiv är ju också en spets vi besitter och det känns tryggt inför den allsvenska starten och vårt försvarsspel var klart godkänt. Andra halvlek tycker jag vi gör klart bättre än första men sista-passen och marginaler emot oss gör att vi inte riktigt kan punktera matchen. Trots det blir helhetsintrycket stabilt och vi får gnugga vidare. Topparna var såklart Albin Mörfelt men även De Brito, Birkfeldt, Liljenbäck och Fofana som jag tycker lyfter oss ett snäpp, även om jag mer eller mindre är nöjd med samtliga spelares insatser. Nu ska vi spetsa till oss inför premiären och mot Värnamo låg fasta situationer i fokus där Mörfelt också klev fram med ett frisparksmål samt Lindners försök, så vi visade prov på att vi har spets på fasta situationer.
 

27 mars – Varbergs BoIS vs GAIS 2-0

Nytt för matchen var att man testade Adama Fofana i en ny position då han placerades som offensiv innermittfältare strax bakom Robin Simovic. Jocke Persson formerade utöver det elvan i form av en trebackslinje beståendes utav Lindner-Stanisic-Zackrisson, Ayer och De Brito som wingbacks, Ejupi, Winbo och Mörfelt på mittfältet samt August Strömberg mellan stolparna. Adama Fofana var den som låg till grund för BoIS första målchans i matchen efter att ha tagit sig förbi GAIS-försvaret längs vänsterkanten och spelat in bollen i straffområdet. Där peggade Robin Simovic upp bollen för Keanin Ayer men sydafrikanens avslut gick i block och hamnade i stället hos Albin Winbo vars avslut även det styrdes bort av motståndarna. Strax efter agerade Fofana återigen framspelare då han hittade fram med ett inspel i straffområdet till Robin Simovic, vars skarv-avslut inte fick önskad kraft eller riktning och GAIS-keepern Mathias Karlsson kunde stå för en behaglig räddning.

Gästernas finaste läge under första halvlek skapades av Julius Lindberg, efter att han vikt in från vänster och gått på ett skruvat avslut mot bortre stolpen som August Strömberg fick sträcka på sig rejält för att styra ut till hörna.

Jean Carlos De Brito var sedan regissören bakom BoIS sista läge att spräcka nollan innan halvtid. Brassen ruschade förbi på vänsterkanten och slog ett mycket fint inspel som via Ayer slutligen renderade i ett fint avslutsläge för Winbo, vars avslut tyvärr inte gick på mål. Trots ett par fina lägen var det alltjämt 0-0 i paus.

I halvlek bytte man in Liljenbäck, Karlsson Adjei, Birkfeldt, Karlsson och Matthews, något som skulle visa sig ge god effekt. En stark inledning resulterade först i två målchanser för Fofana, först ett avslut utanför straffområdet och strax efter en nick i överliggaren på fint inlägg från Ayer. I minut 64 kom slutligen utdelningen, då Matthews efter en kombination av fint presspel och slarv från GAIS-försvaret fiskade upp bollen och spelade fram Gustav Nordh som behärskat kunde placera in 1-0 under den utrusande GAIS-målvakten. Knappa tio minuter senare kom Varbergs BoIS andra mål då Victor Karlsson förvaltade en frispark i närheten av GAIS vänstra hörnflagga. Frisparken var perfekt slagen mot första stolpen där Oliver Stanisic visade prov på sitt starka huvudspel genom att styra in bollen med pannan och BoIS hade dubblerat sin ledning till 2-0.

I minut 78 kom GAIS sista chans att skapa nerv i matchens slutskede genom ett friläge på högerkanten, men August Strömberg lyckades komma ut och stå för ännu en fin räddning vilket säkrade både han och Varbergs BoIS nolla för dagen och 2-0 stod sig matchen ut.

Jockes kommentarer:

-Första 45 ville jag framförallt att Zackrisson-Stanisic-Lindner skulle sitta ihop och fungera. Våra wingbacks i De Brito och Ayer fungerade fint trots att Liljenbäck och Adama är de som spelat mest på de positionerna. Adama fick chansen som ”10a” och det slog väl ut även om vi inte lyckades utnyttja hans egenskaper fullt ut, trots att han löpte väldigt bra i första halvlek. Simovic visade sin klass med sin första-touch som gör medspelarna bättre och Mörfelt vet vi redan vad han kan. Ejupi och Winbo var så stabila som jag önskat och Strömberg gör sin bästa insats för året med två fina räddningar. Simovic fick ett mål bortdömt som jag inte förstod och sedan har vi en chans när vi passade runt bollen mitt framför deras mål som slutar med offside. Andra halvlek rivstartar vi trots bytena, där Adama lyckas skjuta, missa ett sistapass och nicka i ribban från tre meter inom loppet av tio minuter. Med halvtimman kvar kom både Tranberg och Nordh in och fyra minuter senare snor Matthews bollen och serverade Nordh som iskallt gör 1-0. Strax efter har Karlsson Adjei ett fint läge innan Viktor Karlsson slår en perfekt ytterzon-frispark som Stanisic förlängde in i mål med pannan. GAIS får till slut sin bästa chans men då klev August fram med sin reflexräddning
 

3 april – Varbergs BoIS vs BK Häcken 1-4

Jocke Persson satte följande startelva på banan i Mårtensson-Liljenbäck-Lindner-Stanisic-Zackrisson-De Brito-Winbo-Ejupi-Karlsson-Simovic samt Mörfelt och det var BoIS som skulle skapa matchens första chans i minut 14. Albin Winbo förvaltade en frispark från mittlinjen och slog bollen mot ett välbemannat straffområde. Oliver Stanisic nådde högst med pannan och efter lite flipperspel hamnade bollen hos Albert Ejupi som gick på volley-avslut med vänstern, ett avslut som hade god kraft men som tyvärr strök strax utanför hemmalagets högra stolpe. Resterande del av första halvlek var sedan inte särskilt händelserik men knappa två minuter före halvtidsvisslan skulle Häcken spräcka målnollan. Efter att ha bitits sig fast utanför BoIS-straffområde var det Leo Bengtsson som tillslut avlossade ett lågt skott mot vänstra stolpen, en boll som Philip Mårtensson inte lyckades nå och därmed var det 1-0 fördel för hemmalaget i paus, även om Joakim Lindner gjorde ett gott försök att pricka in en frispark under tilläggstiden. I paus genomförde BoIS flera byten och bara tre minuter in i andra skulle två av de nyinsatta spelarna ge BoIS ett ypperligt kvitteringsläge. Från mittcirkeln lyckades Keanin Ayer frispela Simon Karlsson Adjei med en passning som skar rakt igenom Häckens försvarslinje. Anfallaren försökte sedan placera in bollen bredvid Häckens målvakt Pontus Dahlberg som dock stod för en fin räddning. Kvitteringen skulle dock komma tio minuter senare. Gustav Nordh fick två chanser till avslut från vänstra delen av Häckens straffområde och vid den andra satt bollen som ett frimärke i bortre burgaveln, efter att norrlänningen fått på en riktig kanon med sin högerfot och det var likaläge med dryga halvtimmen kvar att spela. Glädjen skulle dock bli kortvarig då Albin Winbo drog på sig sitt andra gula kort i minut 63 och BoIS tvingades spela 10 mot 11. Tre minuter senare kom BK Häckens 2-1 mål som ett brev på posten efter att mittfältaren Heintz stått för ett distinkt avslut ifrån straffområdeslinjen och bara fem minuter senare kom 3-1 efter en tilltrasslad situation på frispark där Jeremejeff slutligen kunde peta in bollen från nära håll. I minut 79 kom sedan det slutliga 4-1 målet där Häcken på ett fint sätt kombinerade sig fram mot ett samlat BoIS-försvar och Wålemark avslutade med att från distans placera in bollen lågt i Mårtenssons vänstra hörn. Två minuter efter matchens sista mål drog dessutom Keanin Ayer på sig ett direkt rött kort och BoIS fick spela matchens avslutande tio minuter med två man mindre på banan.

Jocke Perssons kommentarer kring matchen:

– Första halvlek är jag nöjd med då vi testade och klarade av ett experiment i att försvara oss med en man mindre, där Robin Simovic enbart deltog i anfallsspelet. Nu har vi fått svar på det också och kan känna oss trygga i det. Tyvärr får Häcken ett snöpligt mål som vi släpper in. I andra gör vi första 15-20 minuterna bra med ett fint mål från Nordh och Karlsson Adjei har ett friläge som deras målvakt gör en fin räddning på. Sen börjar haveriet med röda kort på först Winbo och sedan Ayer och det blir ganska jobbigt sista 25. Viktigast av allt var att vi inte drog på oss några skador och att vi samtidigt kunde hantera en matchbild som vi kan använda oss utav mot vissa lag i perioder, vilket fungerade alldeles utmärkt så stort plus till killarna som är öppna för lite andra idéer och vågar ta sig an uppgifterna. Vi känner oss väldigt redo inför premiären nästa helg

0 kr
Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.