Jocke inför AIK

2021-11-18 12:00:00

Årets sista landslagsuppehåll är över och till helgen återstartar Allsvenskan igen. För Varbergs BoIS del innebär det hemmamatch mot AIK på Varberg Energi Arena med avspark söndag 17:30. Med tre omgångar kvar av säsongen befinner sig BoIS på nionde plats i tabellen med sex poäng ner till Degerfors på kvalplats. Gästerna från Stockholm ligger inför slutfasen på en tredjeplats med fyra poäng upp till serieledande Malmö FF.

Manager Jocke Persson hoppas att man på söndag skall kunna bygga vidare på sin fina hemmasvit.

– Känslan inför AIK är densamma som vanligt, att vi skall ut och plocka fler poäng och nu har vi tio raka matcher på hemmaplan som resulterat i poäng, den raden vill vi så klart förlänga. I slutet av säsongen är fokus som alltid att hitta balansen i träningen så man får ut maximal energi på matchdagen. Därför jobbar vi just nu med tuffare och mer intensiva träningar än vanligt men passen är kortare.

Givet motståndarnas tabellplacering väntar ett tuff utmaning på söndag.

– AIK har guldchans och det räcker väl för att förstå att det blir en tuff match för vår del, säger Jocke.

Mod, hårt jobb och effektivitet menar han kommer blir viktigast för att kunna störa gästerna från Stockholm.

– Gör vi en bra prestation så har vi alltid en bra möjlighet att plocka poäng, men det kommer krävas ett stort mod och extremt hårt jobb. Vi lär även behöva vara effektiva för AIK släpper inte till mycket chanser bakåt. Sedan har Stojan släppt in tretton mål på arton starter så vi skall göra allt för att hjälpa honom med statistiken i de tre sista matcherna, samt vår möjlighet att sluta åtta i tabellen vilket vi kan påverka själva om vi levererar bra prestationer hela vägen in i mål, avslutar Jocke.

Biljetter till matchen köper ni på följande länk

 

/ Ludwig Bengtsson Backman 0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.