Jocke inför Mjällby

2021-12-03 16:00:00

Säsongens sista match står för dörren och imorgon avgörs den Allsvenska säsongen 2021. Efter att västkusten dränkts i snö och temperaturer långt under nollan tvingas Varbergs BoIS och Mjällby AIF avsluta sina säsonger på Borås Arena i stället för Varberg Energi Arena. ”Gästerna” Mjällby har precis som BoIS stått för en stark säsong och säkrade i förra omgången det Allsvenska kontraktet borta mot Östersund och inför avslutningen placerar man sig på tolfte plats med 35 inspelade poäng. Tre platser ovanför finner vi vårt Varbergs BoIS som med 37 inspelade poäng alltjämt har möjligheten att hamna på övre halvan när säsongen går i mål och tabellen spikas.

Efter förra helgens meriterande seger borta mot Djurgården har det av förklarliga skäl varit en harmonisk sista träningsvecka för laget.

– Känslan under veckan har så klart varit härlig. Vi har spelat lite padel och körde igår ett bra pass uppe i Rydahallen i Borås, dit vi flyttade träningen på grund av vädrets makter och idag har vi kört ett pass på Varberg Energi Arenas konstgräsplan. Snön och vädret kan vi inte göra något åt och fotboll i december i Sverige är kanske inte det klokaste valet om du frågar mig, säger manager Jocke Persson.

När vi nu närmar oss bokslut kan han än en gång blicka tillbaka på en framgångsrik säsong.

– Säsongen är så klart oerhört imponerande av killarna med tanke på helheten, dom har bara gasat vidare oavsett vad som hänt och det har hittills genererat 37 poäng med möjligheten att nå upp till 40 vid seger imorgon. Framför allt våra perioder med 8 matcher utan förlust och 10 raka hemma utan förlust har ju imponerat och vi har haft möjligheterna att ta fler ännu fler poäng, vilket vi tar med oss inför 2022, kommenterar Jocke. 

Att matchen mot Mjällby flyttas från Varberg till Borås är inget vår manager ser som något större problem.

– Borås Arena har vi lirat matcher på ganska ofta så det är väl en bra lösning så som situationen ser ut. Gällande Mjällby gjorde de ett tränarbyte under säsongen och efter det har dom varit väldigt bra, där dom gör det dom kan och inte det dom önskar så hatten av för tränare Torstensson och hela gänget.

Inför matchen blir fokus att hitta de mest motiverade spelarna samtidigt som man skall passa på att njuta av läget man satt sig i.

– Matchen handlar väl om att hitta de mest motiverade i truppen och de som är beredda att offra en hörntand i december. Vi brukar ha tighta matcher mot Mjällby men vi kan den här gången bägge två snarare njuta av matchen än att den skapar magsår, vilket i sig är fantastiskt för dessa två lag som slagit media, så kallade experter och andra tvivlare på fingrarna och det med minimala resurser. Det är väl tjusningen med fotboll att bollen är rund. Allsvenskan 2022 här kommer Varbergs BoIS och Mjällby AIF igen, en tredje säsong i landets högsta serie, avslutar Jocke.

Matchen mot Mjällby har avspark 15:00 imorgon lördag på Borås Arena och vill ni se matchen på plats köpes biljetter via varbergsbois.ebiljett.nu. Matchen sänds också genom discovery+./ Ludwig Bengtsson Backman

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.