Jocke inför Örebro

2021-08-13 11:00:00

Efter krysset mot IK Sirius väntar nu andra raka hemmamatchen då Örebro SK gästar Varberg Energi Arena kommande måndag. Till skillnad från förra veckan har det varit spelledigt i U21-serien så truppen har helt och hållet kunnat fokusera på återhämtning och träning. Gästande Örebro mötte senast Mjällby på hemmaplan, en match som slutade 2-2 efter en sen kvittering från Mjällby. Inför måndagen och omgång 15 placerar sig Örebro på kvalplats, två poäng bakom Varbergs BoIS på platsen ovanför.

Jocke Persson meddelar att träningsveckan varit bra och att konkurrensen är hård.

– Extremt bra tryck i veckan och konkurrensen har aldrig varit vassare. Häromdagen lirade 14 spelare och min känsla var att samtliga är A-lagsspelare, då var inte startelvan från Sirius-matchen med. Det är en häftig känsla att få träna ett lag med samma bekymmer som topplagens tränare.

Till matchen mot Örebro får BoIS klara sig utan Albert Ejupi som är avstängd, ihop med frågetecken på Daniel Krezic och Dean Solomons. Jocke menar att Örebros placering i tabellen lär vara temporär.

– Örebro är givetvis ett lag som ska tillhöra mitten och vara stabila, men har fått en jobbig start men stått för ett bra transferfönster med erfarna spelare in. Så jag ser dom inte som ett lag som kommer vara i botten när serien är slut. Jag förväntar mig en match där ett lag tror dom skall styra spelet och ett lag som vill ha kommit till flest målchanser när matchen väl är slut.

Efter måndagens match är det halvtid i Allsvenskan med 15 omgångar spelade och Jocke är nöjd med vad hans lag presterat så här långt.

– Vi har varit enastående hela säsongen med tanke på våra killars bakgrund och dom går bara ut och kör vecka ut och vecka in. Skall jag vara ärlig så borde vi kanske vunnit de flesta matcherna efter uppehållet förutom bortamötet med AIK. Så formen är riktigt bra och jag kan välja vilka spelare jag vill mellan 1-22 och ändå ha en trupp som kan slå alla lag i Allsvenskan. Men givetvis måste vi träffa dagen för att slå ett rutinerat Örebro.

Vårens spelschema innebar en tuff säsongsstart, men Jocke menar att laget är helt i fas med vad man planerat.

– Vi har hämtat in vårens svåra lottning och ligger precis där jag önskat. Skulle vi lyckas ta tre poäng på måndag så är första halvan av säsongen en dundersuccé, med två bonuspoäng med oss in till hösten. Skulle vi inte vinna ligger vi minus ett på kontot så hösten ser härlig och utmanande ut oavsett måndagens match och formen är alldeles utmärkt på spelarna. Försvarsspelet har lyft flera klasser som helhet och anfallsspelet är fortfarande giftigt, men när det kommer till 100-procentiga målchanser måste man göra mål på hälften utav dom annars får man problem oavsett vad man heter som lag. Just nu gör vi nog mål på 20-30 procent och då dödar man inga matcher på egen hand.

Matchen mot Örebro SK har avspark 19:00 måndag 16 augusti. Det finns biljetter kvar för att se matchen på plats, dessa säljs på BoIS-kontoret på Mentorsvägen 12 under fredag och måndag.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.