Jocke inför hemmapremiären

2021-04-18 15:00:00

Imorgon kväll spelar Varbergs BoIS hemmapremiär då IF Elfsborg gästar Varberg Energi Arena. Måndagen blir en historisk dag då det för första gången släpps in publik på en Allsvensk hemmamatch, även om det endast handlar om åtta personer. Varbergs BoIS inledde säsongen med att spela 0-0 borta mot Mjällby, samma dag föll IF Elfsborg med 0-2 på hemmaplan mot Djurgården.


Vi stämde av läget med manager Jocke Persson, som meddelar att träningsveckan mestadels handlat om att vänja sig vid naturgräs som träningsunderlag.

– Vi har fortsatt att träna på en åker, så fokus har endast varit att vänja oss vid gräs. Under lördagen hoppas vi få gå in på A-planen och då blir det mer fokus kring måndagens match.


Till den tvingas Jocke klara sig utan såväl skadade som avstängda spelare.

– Boman, Krezic, Montader är skadade. Mörfelt är ett osäkert kort då han brutit ett par ben i handen men tränar dock för fullt. Sedan är Ayer avstängd.


Gästerna Elfsborg stod för en imponerande fjolårssäsong och slutade tvåa i Allsvenskan. En härlig utmaning enligt Jocke.

– Elfsborg är toppen av svensk fotboll och blev ju tvåa förra säsongen så utmaningen i att möta dom blir härlig. Dom spelar den rakaste och snabbaste fotbollen i Sverige med kvalité samtidigt som dom löper extremt mycket.


Han har förutsättningarna klara för sig kring vad som kommer krävas för att ta tre poäng mot Boråsarna.

– För att vinna på måndag krävs en topprestation. Vi har dock tidigare visat att på vår hemmaplan krävs det mycket av motståndet för att de skall få med sig något. För vår del måste vi släppa handbromsen i offensiven och våga mycket mer både som lag och individuellt. Mina förväntningar är att vi ger 110 procent i löpmeter, närkamper och agerar som ett lag i 94 minuter. Offensivt hoppas jag att spelare med dessa roller ska hitta rätt i kombinationer, individuella aktioner och att vi kommer till avslut inne i boxen. Mot Mjällby kastade vi in bollar och nu hoppas jag att vi helt enkelt växlar upp med variation i vår offensiv och utnyttjar varandras styrkor.

Måndagens match har avspark 19:00 och sänds genom discovery+.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.