Jocke Persson inför GAIS

2021-03-26 10:00:00

Mars månad går mot april och vi närmar oss den allsvenska premiären borta mot Mjällby, som i skrivande stund bara är sexton dagar bort. Varbergs BoIS herrlag har hittills avverkat tio träningsmatcher under försäsongen och har tre kvar på schemat, där man först och främst tar emot GAIS på Håstens IP under morgondagen. Gästerna från Göteborg som likt ifjol spelar i Superettan har genomfört sex träningsmatcher under sin försäsong, där gått man segrande ur tre, kryssat två och förlorat en.

Vi tog en avstämning med manager Jocke Persson, som fortsatt får klara sig utan truppens skadedrabbade spelare.

– Status i truppen är skador på Daniel Krezic, Luke Le Roux, Gideon Mensah, Oliver Alfonsi, Andre Boman samt Montader Madjed. Dessutom dras Robin Tranberg med en förkylning och är inte tillgänglig imorgon, berättar Jocke.

Inför förra helgens match mot IFK Värnamo låg fasta situationer fokus, som sista fas i förberedelserna inför säsongen. Något som Jocke menar kommer vara prioritet även imorgon.

– Vi är fortfarande kvar i att fasta skall sitta såväl offensivt som defensivt inför GAIS. Helheten skall finnas där och senast mot Värnamo så var vårt försvarsspel och presspel på plats i 93 minuter. Sen måste vi lära oss att vinna meter framåt när vi blivit baktunga och då måste vi komma in bakom för att flytta laget.

Jocke är nöjd med den effektivitet laget visat senaste matcherna, men hoppas samtidigt att man skall lyckas skapa än mer i offensiv väg.

– Offensivt är vi extremt skarpa när lägen uppstår men vi vill gärna skapa mer och det handlar om vår beslutsfattning, att kunna skilja på att stampa på bollen eller att när vi har löpningar in i boxen så måste vi få in bollen dit där målen också görs. Men vi är på god väg.

Mot GAIS vill han att laget skall bibehålla den kontinuitet i spelet som man stod för mot Norrby och Värnamo.

– Imorgon handlar det mest om att vi vill se fler alternativ tillsammans och det lär bli en hel del förändringar sett till Värnamo-matchen, där de som då var spelare 12-18 kommer få chansen att sätta tryck på hur premiärelvan skall se ut. Framförallt vill jag inte att det skall vara någon större skillnad på prestationen utan att morgondagens elva kan vara lika stabil som vi var mot Norrby och Värnamo, samtidigt som vissa av dessa spelarna ska kliva fram  och visa att man skall vara med på allvar. Vi närmar oss premiären och det kommer vara stentufft att ta en plats i truppen, så det är upp till var och en att leverera sin bästa version utav sig själv.


Morgondagens match har avspark 14:00 på Håstens IP och sänds genom HN.se

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.