Dubbla nyförvärv till herrlaget

2021-03-30 14:00:00

Varbergs BoIS kan idag offentliggöra två nyförvärv på en och samma gång. Spelarna det handlar om är sydafrikanerna Dean Solomons och Ryan Moon som bägge två ansluter på kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024.

Dean Solomons är född 1999 och kan användas som både mittback och defensiv mittfältare. Han är född i Kapstaden och spelade sin ungdomsfotboll i Ajax Cape Town innan han 2017 tog steget och flyttade till Ajax Amsterdam. Där har han de senaste säsongerna representerat storklubbens andralag Jong Ajax i Eerste Divisie, som är Nederländernas näst högsta liga. Han har också meriter från spel med det Sydafrikanska U20-landslaget.

– Jag tackar både gud och Varbergs BoIS för möjligheten att komma till en så vacker klubb. Jag är förväntansfull och känner en del spelare i laget som Tashreeq Matthews och Luke Le Roux, de har bara haft bra saker att säga kring klubben, staben och spelarna. Som spelare är jag snabb trots min längd, teknisk med bollen, läser spelet bra och ger aldrig upp. Genom Youtube har jag kunnat studera laget en del och jag är väldigt förväntansfull kring chansen att få spela för Varbergs BoIS, säger Dean Solomons själv.

Joakim Perssons kommentar:

– Dean ser vi extremt stor potential i. I sin trygghet med boll och styrkor i det defensiva spelet kommer han bli en stor tillgång på sikt även om jag tror att han behöver en eller två månader på sig innan vi ska ställa krav.

Anfallaren Ryan Moon är född 1996 och ansluter från Stellenbosch F.C i den sydafrikanska högstaligan, en klubb han tillhört sedan 2019. Före det spelade han för Kaizer Chiefs i samma liga och har dessutom registrerats för åtta A-landslagskamper för Sydafrika, där han stått för ett mål.

– Jag är otroligt förväntansfull och kan inte vänta på att få sätta igång. Som spelare är jag ödmjuk och en hårt arbetande lagspelare som alltid strävar efter att utvecklas och genom det gagna laget, där jag ser min målfarlighet, löpningar och snabbhet som mina största styrkor. Man känner till Varbergs BoIS och Allsvenskan tack vare de sydafrikanska spelarna som redan finns i laget och man har en ung och talangfull trupp, säger Ryan Moon.

Joakim Persson:

– Ryan är en spelare som vår utländska scout följt och arbetat fram för att passa i det fysiska spelet här. Han är en snabb och stark spelare som är bra även i luftspelet med god fysik och spänst inne i boxen. En spelare som tidigare tränats av Stuart Baxter och som vi hoppas skall blomma ut i Sverige med sina egenskaper i djupledsspelet som vi kanske saknat lite tidigare. Det skall bli spännande att se vad de bägge tv kan tillföra vår redan starka trupp.

Vi hälsar Dean och Ryan varmt välkomna till Varbergs BoIS!

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.