Jocke inför Djurgården

2021-11-25 13:00:00

Kommande helg inleds den näst sista omgången av Allsvenskan och för våra BoISare innebär det andra raka matchen mot Stockholms-motstånd, då man på söndag gästar guldjagande Djurgården på Tele2 Arena. Hemmalaget ligger inför matchen en poäng bakom serieledarna Malmö FF när det återstår sex poäng att spela om och i sin senaste match fick man med sitt ett poäng från bortamötet med IFK Norrköping. För Varbergs BoIS del finns det fortfarande en liten risk att man skall behöva kvala sig kvar i Allsvenskan, men plockar man poäng på söndag är kontraktet säkrat även för 2022.

Efter förlusten mot AIK har manager Jocke Persson målet klart för sig inför de två avslutande omgångarna.

– Skador, sjukdomar och skavanker har vi gott om i truppen så läget just nu handlar om att hitta friska och sugna spelare som är motiverade inför uppgiften. Förberedelserna under veckan handlar om korta, intensiva träningar med mycket lir för att behålla energin och glädjen och inte bara njuta av säsongen. Vi vill framför allt avsluta med en bra prestation mot DIF och sen ta en seger i sista matchen hemma mot Mjällby, förklarar Jocke.

I skrivande stund har man sålt 22 318 biljetter till matchen, vilket lär betyda ett massivt stöd från hemmasupportrarna och Jocke hoppas att laget skall passa på att njuta av utmaningen.

– Djurgården på bortaplan i omgång 29 mitt i deras guldrace, det är ju så klart en härlig utmaning och upplevelse för våra killar så det är bara ut och köra så får vi se vad som händer. Vi kan bara njuta av matchen sen hur långt det räcker lär vi ju märka. Vi får värdera vilka spelare som ska spela och vilka som har mest nytta av denna upplevelse i det långa loppet. Men att vi har motivation mot ett av Sveriges bästa lag på en förmodat fullsatt arena det kan jag utlova. Mitt krav på spelarna är att njuta och ta med sig upplevelsen för framtiden.

Söndagens möte mellan Djurgården och Varbergs BoIS har avspark 15:00 på Tele2 Arena. Planerar du att stötta BoIS på plats kan ni köpa biljetter på följande länk (Välj biljettalternativ "Bortasupportrar"). Matchen sänds även genom discovery+.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.