U21 klara för semifinal

2021-11-12 14:00:00

Varbergs BoIS har under året gjort en rad starka insatser i seriespelet för U21 Allsvenskan Mellersta och knep en andraplats i tabellen. Onsdagens avancemang till semifinal i slutspelet är den största framgången som Varbergs Bois U21-lag nått – hittills.

U21 Allsvenskan har under året varit uppdelad i tre serier, Södra, Mellersta och Norra. Serierna går efter avslutat seriespel in i ett slutspel med kvartsfinaler, semifinaler och final. Från Mellersta gick förutom Varbergs BoIS även BK Häcken som vinnare av serien och trean IF Elfsborg vidare till kvartsfinal. Från Södra tog sig Helsingborgs IF, Landskrona BoIS och Halmstad BK vidare. Från Norra tog sig AFC Eskilstuna och Degerfors vidare.

Efter lottning stod det klart att BoIS ställdes mot AFC Eskilstuna på bortaplan i kvartsfinal där matchen spelades i onsdags. Efter 90 minuter plus tilläggstid stod det 2-4 på resultattavlan och BoIS är vidare till semifinal för första gången i klubbens historia i U21 Allsvenskan. BoIS ställde upp med en startuppställning med fyra spelare födda 2003 (Viktor Dryselius, Noah Johansson, Oliver Alfonsi, David Bendrik) och en född 2005 (Montader Madjed). Lägg till detta ytterligare fyra spelare födda 2003 och 2004 på bänken (Jacob Rohlin, Gustav Bendrik, Elias Ivarsson, Carl Sander Särnblad Svensson).

Fredrik Danielsson, assisterande tränare A-laget och ansvarig U21

– Efter ett starkt seriespel ställdes vi mot AFC i kvartsfinal. Vi åkte upp till Eskilstuna med en ung och lovande matchtrupp med en blandning av spelare från A-truppen och P19 samt P17. Killarna gjorde en fantastisk insats, framförallt i första halvlek där vi tar ledningen med 3-0. Grunden till segern lades med ett lyckat presspel och en oerhört stor löpvilja, såväl offensivt som defensivt.

I semifinal kommer Varbergs BoIS att ställas mot Halmstad BK redan nu på onsdag den 17 november på bortaplan. Vi kommer att kommunicera ut närmare matchinformation dagarna före match. I den andra semifinalen tar Landskrona BoIS emot IF Elfsborg.

– U21 är viktigt för att skapa speltid i rätt miljö för vår breda trupp och för oss tränare att få en bild av vad som kommer från vår akademi. Vi ser att akademin fortsätter att leverera kvalitet med flera spelare som vill ta upp kampen om platser i en framtida A-trupp. Vi ser fram emot matchen mot Halmstad och tar sikte på ytterligare en match efter det, avslutar Fredrik Danielsson.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.