Förlust på Friends mot ett tungt AIK

2021-07-11 11:00:00

Matchbilden på Friends igår blev som väntat och de 12 000 på läktarna gjorde sitt för att hjälpa sitt lag framåt.

- Man hör ingenting, så det är svårt att kommunicera. Såklart vet vi var vi har varandra ändå, men det blir absolut svårare, säger Zackrisson.

- Bland det sjukaste jag varit med om. Jag har aldrig varit så taggad på att bli utbuad, sa Boman till Hallands Nyheter.

- Vi hamnade lite lägre i vårt försvar än vi planerat, säger Freddan som fick axla rollen som tränare sedan Jocke insjuknat på fredagsmorgonen. Vi önskar såklart få fast bollen på AIK´s planhalva bättre och kunna fylla på. Vi skulle också behöva vara lite tryggare med bollen för att få längre egna spelsekvenser.

Endast vid några tillfällen lyckades BoIS få den lite högre pressen man önskat. Det var också den som lite oväntat gav ledningen sedan AIK´s målvakt drällt med bollen. Matthews satte press på Lustig som spelade bollen hem till egen målvakt och Matthews fullföljde och kunde peta in bollen framför Janosevics fötter.

Men det var ett konstant tryck från ”gnaget” vilket också resulterade i deras kvitteringsmål.

Målet kom strax efter det att Boman åkt på en riktigt ful stämpling som inte genererade något kort överhuvudtaget. Enligt kommentatorerna på Disvovery + och utifrån de bilder man såg i efterhand borde stämplingen kanske gett rött kort på AIK´s Hussein, men istället kvittering när Boman plåstrades om vid sidan av planen.

- I andra försöker vi flytta vi upp en aning för att få lite fler sekvenser med högre press.

BoIS kom också ut lite bättre i början av andra, men AIK fortsatte med sitt spel och i 77:e minuten gjorde så inbytte Rogic 2-1 framspelad av Henok Goitom.

- Killarna gör ett heroiskt jobb och försöker ändå, men vi räcker inte ända fram idag, sa Freddan efter matchen.

 

Nästa måndag väntar ytterligare en bortamatch mot Halmstad BK följt av hemmamatch 26/7 mot IFK Göteborg där vi förhoppningsvis får ta in mer publik på Varberg Energi Arena. Men det beror som tidigare också kommunicerats på om det kommer nya lättnader. Tyvärr har vi inte samma kapacitet och möjlighet att dela av sektioner o.s.v som på de större arenaorna, men vi hoppas såklart på att vi får ta in så mycket publik som möjligt. Vi önskar inget hellre än att få in en tolfte spelare.

Så fort vi vet mer om hur vi kan och får göra på Varberg Energi Arena så kommer detta kommuniceras ut på hemsida och sociala medier.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.