2-0 vinst mot IFK Värnamo

2021-03-22 14:00:00

Efter onsdagens 2-4 förlust mot J-Södra studsade Varbergs BoIS snabbt tillbaka och besegrade gästande Värnamo på Håstens IP under lördagen. Det var dock gästerna som inledningsvis tog kommandot och BoIS hade svårt att skapa något i offensiv väg. Efter dryga tjugo minuter tog man sig dock in i matchen mer och mer, något som i den tjugofjärde minuten resulterade i 1-0. Albin Mörfelt såg till att Värnamo-försvaret tvingades dra ner honom strax utanför straffområdet, vilket gav en frispark som Mörfelt själv tog hand dom. Den förvaltade han sedan på bästa sätt genom att skruva in bollen vid närmsta stolpen. Drygt tio minuter senare var det dags igen. Återigen var Mörfelt huvudperson då han låg bakom en omställning som han till slut också avslutade genom att nicka in ett inlägg från Adama Fofana. Efter en trög start fick BoIS effekt i offensiven och gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning.

– Jag har aldrig sett oss komma ut och göra så dåliga första tjugo som vi gjorde den här matchen. Vi fick mer eller mindre försvara oss och kom knappt över mittlinjen. Dock kom maskinen igång och vår spets för dagen i Albin Mörfelt satte en frispark från 20 meter och sen låg han också bakom omställning som via Fofanas underbara inlägg kunde resultera i att han själv nickade in 2-0. Därefter följde Tranberg upp med ett skott i stolpen, så att vara effektiv är ju också en spets vi besitter och det känns tryggt inför den allsvenska starten och vårt försvarsspel var klart godkänt, säger Jocke Persson.

Den andra halvleken blev sedan mindre händelserik. De bägge lagen skapade några halvchanser var, där Joakim Lindners försök på frispark nog var allra närmst utdelning men sista fyrtiofem förblev mållösa.

– Andra halvlek tycker jag vi gör klart bättre än första men sista-passen och marginaler emot oss gör att vi inte riktigt kan punktera matchen. Trots det blir helhetsintrycket stabilt och vi får gnugga vidare, kommenterar Jocke.

Tvåmålskytten Mörfelt var en av spelarna som stack ut för dagen enligt Jocke.

– Topparna var såklart Albin Mörfelt men även De Brito, Birkfeldt, Liljenbäck och Fofana som jag tycker lyfter oss ett snäpp, även om jag mer eller mindre är nöjd med samtliga spelares insatser. Nu ska vi spetsa till oss inför premiären och mot Värnamo låg fasta situationer i fokus där Mörfelt också klev fram med ett frisparksmål samt Lindners försök, så vi visade prov på att vi har spets på fasta situationer.

Nästa match äger rum kommande lördag då BoIS gästas av GAIS. Matchen har avspark 14:00 på Håstens IP och sänds genom HN.se.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.