Tung förlust mot Hammarby

2021-05-13 11:00:00

Trots att Varbergs BoIS för första gången den här säsongen gjorde matchens första mål och levererade en stark prestation skulle gästerna från Södermalm komma att vända matchen i den andra halvleken och ta med sig alla tre poängen. Jocke Persson och BoIS spelade följande elva från start: Mårtensson-Liljenbäck-Lindner-Birkfeldt-De Brito-Mörfelt-Tranberg-Ejupi-Matthews-Fofana-Karlsson-Adjei.

Likt tidigare matcher skapade BoIS sin första målchans genom en fast situation i den nionde minuten. Matthews slog hörnan från höger och Albert Ejupi tvingade gästernas målvakt David Ousted till sitt första ingripande i matchen och hans försvarare lyckades även rensa undan returen. Hammarby kvitterade sedan till 1-1 i målchanser i den artonde minuten, efter att BoIS slagit en felpass på mittplan och bollen hamnat hos Astrit Selmani. Ex-BoISaren spelade fram David Accam i fritt läge men Philip Mårtensson kom ut och stod för en exemplarisk benparad.

Med dryga halvtimmen spelad stod Matthews för en fin solo-prestation, där han på egen hand pressade Bajen-försvaret och vann bollen innan han avancerade framåt offensivt straffområde. En skottfint och lurade försvarare senare gick han på avslut mot bortre stolpen, där just stolpen var Hammarbys räddning då bollen gick i ramen och ut. BoIS hade kopplat ett tydligt grepp om matchen och fullt rättvist skulle man också få utdelning bara minuten efter Matthews stolpträff. Jean Carlos De Brito tog sig än en gång förbi längs sin vänsterkant och slog ett lågt snett-inåt-bakåt inspel som Albin Mörfelt mötte i höjd med straffpunkten. Mörfelt gjorde inget misstag utan pressade in bollen i nät med vänsterfoten för 1-0 till BoIS, som därmed hade med sig en välförtjänst ledning i paus.

– Det är en bra första halvlek utav oss, vi gör det svårt för Hammarby genom att stänga dom högt och låta dom spela längre där vi vinner mycket dueller. I andra måste vi fortsätta jobba vidare och hitta rätt lägen när vi skall gå i press eller ligga i positioner, samt straffa dom när vi får våra lägen, sa Albin Mörfelt till discovery+ under halvtidsintervjun.

Minuten in i andra halvlek kom Hammarby nära kvittering i samband med en hörna, annars handlade mycket om BoIS och man skulle komma att skapa flertalet lägen att gå upp i 2-0 ledning. I minut fyrtionio slog Albin Mörfelt ett inlägg från högerkanten som Anton Liljenbäck nicktouchade mot mål och bollen hamnade hos en helt fristående Simon Karlsson-Adjei, som funnit ytan mellan Hammarbys mittbackar. Trots ett fritt läge från nära håll fick Karlsson-Adjei inte önskad kraft på sitt nickavslut och Ousted kunde komma ner och rädda bollen från att gå i mål. Kort därefter var Mörfelt och Karlsson-Adjei återigen kreatörer när BoIS kanske bästa chans för 2-0 uppstod. Karlsson Adjei pressade Hammarbys Richard Magyar vid kortlinjen och bollen studsade inåt i straffområdet och fram till Mörfelt, som fick ett superläge för avslut med sin vänsterfot men ännu en gång lyckades Ousted genom en superparad rädda Hammarby från ett tvåmålsunderläge.

Med cirka halvtimmen kvar att spela var det istället Hammarby som tog över matchbilden. Selmani skapade ett läge efter att krigat sig igenom längs vänsterkanten och kort efter träffade man överkanten av ribban efter en nick på frispark. I den sextiosjunde minuten hade man tjänat ihop till sin kvittering, den stod Aziz Outtara för efter att ha nickat in inbytte Darian Bojanics vänsterhörna. Fem minuter senare kom gästernas andra mål, också det i samband med en hörna från vänster. Efter en variant slog Bojanics ännu ett inspel och BoIS lyckades inte rensa bort bollen bättre än att den hamnade hos Mads Fenger som kunde dunka in 1-2 på volley.

I minut åttioett testade Joakim Lindner lyckan med en frispark från drygt trettio meter och både träffen och bollbanan var fin men bollen gick mitt på Ousted, som lyckades styra bollen bort från straffområdet och eventuell retur. BoIS hade sedan svårt att skapa någon direkt slutforcering i jakt på kvittering och i den sista tilläggsminuten kontrade gästerna istället in slutresultatet till 1-3, där Akinkunmi Amoo var sist på bollen när han petade in densamme på mållinjen.

– Det är förjävligt, om jag får uttrycka mig så. Det är inte första matchen vi släpper in två mål på fasta situationer direkt efter varandra, när vi dessutom haft ledningen. Känns som vi har lägen att göra både två, tre och fyra mål men sätter inte dit bollen, då lever fortfarande matchen och sen kommer deras två mål vid fasta situationer kort efter, sa lagkapten Jon Birkfeldt till discovery+ efter matchen.

Varbergs BoIS får dock snabb chans till revansch, redan på måndag spelas nästa match då IFK Norrköping gästar Varberg Energi Arena med avspark 18:30.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.