Jocke inför Sirius

2021-10-14 10:30:00

Ännu ett landslagsuppehåll är snart till ända och på lördag återstartar Allsvenskan när Varbergs BoIS reser till Uppsala för bortamöte med IK Sirius. Hemmalaget ligger inför återstarten på tionde plats i tabellen och i sista matchen före uppehållet föll man med 3-1 borta mot Kalmar FF. Varbergs BoIS i sin tur kryssade 0-0 hemma mot Degerfors IF och placerar sig i skrivande stund på plats 9, en placering före just lördagens motståndare Sirius.

Det drygt två veckor långa uppehållet har enlig vår manager primärt handlat om att koppla bort fotbollen.

– Uppehåll handlar om att njuta och tänka på annat än fotboll och det hoppas jag att alla har gjort, säger Jocke Person.

Veckan fram till matchen har bestått av U21-match mot FFF (Vinst 4-2), vila onsdag och efter det träningar och fullt fokus på lördagens drabbning.

– Sirius är ett lag som vill äga boll och flytta runt den i högt tempo, så vi måste vara noggranna med försvarsspelet och framför allt när vi vinner boll se till att värdera omställningen eller ha kontroll själva. Konstgräs trivs grabbarna bra på så det är aldrig någon nackdel utan mer små detaljer som man måste tänka på, förklarar Jocke.

Två spelare som missar helgens match är Andre Boman och Jon Birkfeldt som bägge är skadade.

– Boman opereras idag (tisdag) och Birkfeldt har sedan tidigare en dålig fot. Vi har åtta matcher kvar utav säsongen men det förändrar inte vårt sätt att agera utan vi vet våra styrkor och vad vi behöver fortsätta att utveckla för att ta så många poäng som möjligt, avslutar Jocke.

Lördagens match har avspark 17:30 och sänds som vanligt genom discovery+. Planerar ni att resa till Uppsala och stötta BoIS på plats kan ni köpa biljetter till vår egna sektion på följande länk, välj Bortastå: https://siriusfotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/409?S=0

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.