En övertygande seger mot IFK Göteborg

2021-07-27 15:00:00

En härlig måndagskväll på Varberg Energi Arena slutade med en 2-0 seger mot IFK Göteborg, efter att Oliver Alfonsi gjort sitt allsvenska premiärmål i den första halvleken och Ryan Moon punkterat matchen på straff med dryga tio minuter kvar. BoIS startade matchen med följande elva : Lukic-De Brito-Lindner-Stanisic-Mensah-Ejupi-Tranberg-Matthews-Kunst-Alfonsi-Moon.

Oliver Alfonsi fick för första gången i allsvenskt sammanhang förtroende från start och tog som nämnt tillfället i akt genom att spräcka målnollan redan i den femte matchminuten. Alfonsi utnyttjade en för lös hemåtpassning från IFK-försvarare till egen målvakt och kunde ensam mot Ioannis Anestis chippa bollen över densamme i nät för 1-0 BoIS och stort jubel ubröt bland de dryga 600 personerna på läktarna.

Efter tjugo minuter skapade gästerna sitt första läge i samband med en hörna. Mattias Bjärsmyr fick avslutsläge men avslutet gick en bit över Lukics ribba. Tio minuter senare gick BoIS på omställning och Matthews spelade fram till Alfonsi som i höjd med straffområdet trillade boll innan han spelade tillbaka till just Matthews som hittat en lucka på bortre ytan. Matthews gick på volleyavslut och träffen var bra men bollen for någon decimeter över målburen.

BoIS hade kopplat greppet om matchen och i minut trettiofyra var det Kunsts tur att få läge för 2-0. Matthews och Kunst kombinerade sig fram på högerkanten innan Moon peggade upp för holländaren någon meter bakom straffpunkten. Nyförvärvet sökte det högra hörnet men Anestis var på hugget och stod för en stark enhandsräddning. Trots tydligt spelövertag och två fina lägen var det 1-0 i halvtid.

 – Första halvlek kom vi ut bra och störde IFK Göteborg tidigt med en bra press och redan efter fem minuter får vi en bjudning som Alfonsi utnyttjar och det är så klart en drömstart på hemmaplan. Vi har ett stabilt försvarsspel under hela första halvlek och släpper till väldigt lite, samtidigt som vi skapar ett par halvchanser så första är jag riktigt nöjd med, kommenterar manager Jocke Persson. 

Kvarten in i andra tog sig De Brito igenom på vänsterkanten och det efterföljande inlägget skapade oreda i Blåvitts straffområdet. Alfonsi försökte styra in bollen i bortre hörnet men gästerna lyckades rensa bollen till inkast.

BoIS var därefter också nära utdelning i samband med en hörna, men det matchavgörande målet skulle få väntas på till minut sjuttioåtta. En djupledsboll från Lindner ställde gästernas försvar, Matthews hann före Oscar Wendt i duellen och blev fälld varpå domare Andreas Ekberg blåste straff. Den förvaltades på bästa sätt av Ryan Moon när han bredsidade in bollen i nät och därmed var det 2-0 BoIS.

Under återstoden av matchen lyckades gästerna inte skapa någon vidare forcering och BoIS försvarade sin ledning väl matchen igenom. Efter fem minuters tilläggstid blåste Ekstedt av matchen och de grönsvarta tog genom en kanoninsats tre tunga poäng.

 – I andra blir vi inte stressade och spelar på resultat utan vi har hela tiden en ambition att avgöra matchen på egen hand och skapar två – tre bra chanser utan att få utdelning, men till slut rinner Matthews igenom och vi får vår första straffspark i år, det var nog en kompensation från domaren som lyckades blunda för ett solklart rött i mitten av andra halvlek. Moon gör inga misstag utan sätter den snyggt i målvaktens högra hörn. Direkt efter 2-0 slappnar vi av och släpper till en jättechans för Marcus Berg som dock får en halvträff. Så det blev en relativt skön avslutning. De Brito, Ejupi, Lindner och Stanisic gör kanske sina bästa matcher för året även om man vill nämna alla som var på plan. Sen är det ju alltid kul när debutanter som Alfonsi får bidra och göra ett viktigt mål för oss, beskriver Jocke.

Både han och laget blickar nu fram emot matchen mot Degerfors med vind i ryggen.

 – Vi har nu tagit 7 av 9 poäng på de tre senaste hemmamatcherna och vi känns extremt starka på ”Vallen”. Nu kan vi åka upp till Degerfors med gott självförtroende innan vi avslutar våren med två matcher på hemmaplan mot Sirius och Örebro.

 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.