Jocke inför Norrköping           

2021-05-16 14:00:00

Imorgon måndag gästar IFK Norrköping Varberg Energi Arena och Varbergs BoIS med avspark 18:30. För bägge lagen innebär det den sjunde matchen i årets allsvenska, där Varbergs BoIS får en ny chans att plocka sin första hemmavinst för året efter onsdagens 1-3 förlust mot Hammarby. Gästerna från Östergötland spelade senast i torsdags när man tog emot nykomlingen Degerfors i en match som slutade 1-1. ”Peking” har inlett säsongen med tre segrar, två kryss och bara en förlust vilket ger en andraplats i tabellen.

Trots starka insatser de senaste två matcherna mot Malmö respektive Hammarby så har poängen uteblivit för våra BoISare, något som manager Jocke Persson hoppas man skall lyckas ändra på imorgon.

– Vi är väldigt nöjda med våra senaste prestationer och vi vet vad som behöver rättas till. Ibland handlar det om detaljer i individuella beslut men det är samma spelare som tidigare klarat detta och därför ingenting som oroar oss. Däremot har vi lyft spelet mot topplagen och gett oss själva chansen att vinna dessa matcher, men tyvärr har vi inte tagit vara på dom. Dock finns det mycket som vi utvecklat och vi har många spelare i god form, nu handlar det bara om att prestationerna också skall rendera i poäng. Gällande status i truppen så saknar vi Victor Karlsson, Daniel Krezic, Montader Madjed, Keanin Ayer och Viktor Dryselius. Luke Le Roux är tillbaka från avstängning och Oliver Stanisic är redo igen efter knä och axelproblem.

Återigen ställs man mot ett av seriens absoluta topplag i IFK Norrköping.

– Norrköping är säkert en guldkandidat i år och har en offensiv som är rejält spetsig när de träffar dagen. Vi måste vara på tårna och har samtidigt varit väldigt stabila i defensiven så det blir en härlig utmaning. Fasta defensiva situationer är ju vår akilleshäl hittills och det måste vi få ordning på, utöver det har det sett väldigt bra ut. För oss är ju detta sista hemmamatchen för vårsäsongen där vi tidigare mött Elfsborg, Djurgården och Hammarby. Vi vet att det kommer krävas en topprestation och att vi är noggranna i 95 minuter, annars blir man hårt straffad utav dessa lagen, avslutar Jocke.

Morgondagens match har avspark 18:30 och går som vanligt att se genom discovery+.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.