Mållöst mot Degerfors

2021-10-02 20:00:00

Det blev en mållös lördagseftermiddag på Varberg Energi Arena då varken Varbergs BoIS eller Degerfors lyckades överlista respektive motståndarmålvakt under de totalt 94 spelminuterna. Varbergs BoIS startade med följande elva : Lukic - Mensah - Lindner - Stanisic - De Brito - Tranberg - Ejupi - Le Roux - Moon - Matthews - Karlsson Adjei.

Första läget fick Tashreeq Matthews efter en bjudning från Degerfors keeper Alfie Whiteman, men "Tassie" lyckades tyvärr inte hålla avslutet innanför stolpen. Strax därpå bröt sig Simon Karlsson Adjei igenom och gick på tungt avslut, men den gången kunde Whiteman rädda bollen till hörna. I slutskedet av halvleken drog gästernas Victor Edvardsen på sig sitt andra gula kort blev därmed utvisad kort före det att domare Fredrik Klitte blåste för halvtid.

– Vår första halvlek är ganska bra där vi får bett på deras uppbyggnadsspel. Vi kommer till sistalägen men kvalitén var inte där idag. De får ett rött kort som vi givetvis ville försöka utnyttja i andra halvlek, kommenterar manager Jocke Persson.

I minut 73 fick inbytte Robin Simovic ett fint läge till nickavslut på inlägg från Keanin Ayer. Anfallaren försökte sätta nicken vid första stolpen men Whiteman lyckades få upp vänsterhanden och stå för en briljant reflexräddning. Med en man mer och hemmapubliken i ryggen tryckte BoIS på allt mer i slutskedet av matchen. Domare Klitte gav matchen fyra minuter i tilläggstid och på dessa hann BoIS med att vara centrimeterar från att utnyttja en hörna, samt matchens sista chans där Albert Ejupi försökte knorra in bollen i bortre gaveln men i stället gick den i stolpen och ut. Matchen inleddes, pausades och slutade därmed 0-0. 

– I andra gör vi precis tvärtemot det vi pratade om i paus, vi är ganska långsamma i spelet och flyttar boll från A till B i stället för att hoppa över någon station. Dock ska man inte vara allt för kritisk, vi har två i virket och någon fantastisk räddning från deras keeper. Vi vaskar fram tillräckligt för att göra ett eller två mål men det var en sån dag idag, så vi gratulerar Degerfors och önskar dom lycka till framöver. Nu har vi bara två poäng kvar till de förbannade trettio, avslutar Jocke. 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.