Pär Munther kring uppstarten och säsongen som stundar

2022-01-14 08:00:00

Under torsdagskvällen genomförde Varbergs BoIS damlag sin första träning för säsongen 2022. Efter det framgångsrika fjolåret och andraplatsen i Division 3 tilldelades man som bekant den sista platsen upp till Division 2 efter att ett lag lämnat återbud. Ny huvudtränare för laget är Ur-BoISaren Pär Munther som tidigare säsonger verkat som tränare inom föreningens ungdomslag, senast för det talangfulla F17-laget som ifjol tog sig hela vägen till kvartsfinal i F17-SM. Vi tog en avstämning med Munther direkt efter att laget klivit av Varberg Energi Arenas konstgräsmatta.

Första träningen avklarad, hur känns det att säsongen så sakteliga rullar i gång?

– Det känns kanonbra, man har väntat lite även om det mestadels känns som att fotbollen går i ett. Jag har ju haft många av tjejerna tidigare i F17 och det var inte särskilt längesen den säsongen tog slut. Så det känns snarare som att vi haft ett kortare uppehåll och nu kör i gång igen. Det skall bli väldigt roligt och vi har ett utmanande år framför oss men det ser vi också fram emot, säger Munther.

När det gäller vad Pär tror blir den största skillnaden mellan att träna F17 och Damlaget svarar han nivån av seriositet.

– Det var en svår fråga, haha. Det blir väl ett steg seriösare även om sättet vi jobbat på de senaste åren också varit seriösare än förr då vi tränat väldigt mycket. Våra lag har ju gått ihop och tränat mycket tillsammans de senaste säsongerna så just spelarmässigt blir det sig likt, men ändå ett litet snäpp upp med seriositeten. Sedan är det ju givetvis ett kliv upp överlag nu när vi spelar i Division 2.

Fyra träningspass per vecka är det tjejerna skall avverka för att komma i än bättre form under försäsongen.

– Vi kommer köra tre fotbolls – och ett crossfit-pass i veckan de första tre veckorna. När matcherna kommer i gång kan det bli så att vi plockar bort helgträningen vissa veckor beroende på hur matcherna ligger. Där får vi se hur spelarna ligger till fysiskt för att anpassa och hålla oss i gott slag, förklarar Munther.  

En ung och talangfull trupp kryddad med äldre och rutinerade spelare, så beskriver man årets spelartrupp. Som man inte utesluter kan fyllas på med ytterligare nyförvärv innan seriestart.

– Helt klara är vi inte utan söker fortfarande förstärkningar, det gör man hela tiden och vi hoppas kunna få in någon till den närmsta månaden. Vi har en ung och talangfull trupp med några äldre spelare som kommer vara otroligt viktiga för oss under säsongen. Truppen består av mellan 30-35 spelare som ska fördelas ut på tre lag i F17, Utvecklingslag och Damlag som är de tre serierna vi deltar i under säsongen, avslutar Munther.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.