Jocke inför Kalmar

2021-10-26 09:00:00

Efter söndagens 1-1 kryss hemma mot Malmö FF är det redan imorgon onsdag dags för nästa omgång i Allsvenskan då Varbergs BoIS reser till östkusten för bortamatch mot Kalmar FF. Smålänningarna har stått för en fin säsong och ligger inför matchen på sjunde plats i tabellen, dock föll man senast på bortaplan med 3-2 mot serieledande Djurgården.

Framför allt försvars- och omställningsspelet är det Jocke menar att man tar med sig från insatsen mot MFF.

– Från matchen mot Malmö tar vi med oss att vårt försvarsspel är riktigt bra och att omställningarna var tillbaka där vi skapade rejält med oreda genom att löpa för varandra. Sen är effektiviteten alldeles för låg för att man ska jubla. Vi mötte ett lag som gärna spelade enkelt och rakt mot oss och det är en helt annan typ av fotboll som Kalmar spelar så nu lägger vi fokus på dom, säger Jocke.

Han är imponerad över det som tränarkollegan Henrik Rydström och hans lag presterat under året.

– Kalmars säsong är bara att lyfta på hatten för Rydström och gänget, de spelar en rörlig och passningsorienterad fotboll med inslag av en hel del fart och man är nog det lag med just den typen av fotboll som också lyckats ta fram en slutprodukt. De skapar målchanser oavsett vem man möter så det blir en härlig utmaning för oss, deras enda utmaning är väl att dom egentligen inte har något att spela för. Rydström hittar dock säkert någon triggerpunkt för sina spelare så vi måste verkligen träffa dagen för att ha en bra möjlighet att få med oss godsaker i bussen hem.

Med det tighta matchandet handlar träningarna just nu mest om rehab, med tanke på att BoIS spelar tre matcher på sju dagar.

– Vi har ju lite mindre vila som vanligt och det gör ju att vi säkert kommer rotera friskt inför matchen och satsa på energi-spelare, träningarna inför är mer rehab än fotboll, förklarar Jocke.

Han tror att balansen mellan att själva äga boll och att låta Kalmar behålla den i rätt ytor kommer bli avgörande imorgon.

– Vi är ett lag som vill anfalla men vi kan om vi vill också äga boll. Så balansen mellan att själva ha bollinnehavet eller att låta Kalmar ha det i rätt ytor blir viktigast, samtidigt som vi inte börjar jaga en och en som vi stundtals gjorde borta mot Sirius, det är ingen bra plan.

Morgondagens match mot Kalmar har avspark 19:00 på Guldfågeln Arena. Redan på lördag spelar vi nästa hemmamatch mot Östersunds FK och biljetter till matchen köper ni på https://varbergsbois.ebiljett.nu/

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.