Vinst i premiären

2021-06-07 09:00:00

Varbergs BoIS besegrade igår Frillesås FF med 2-4 i premiären av Division 3. BoIS lade i högsta växeln direkt från start och redan efter åtta minuters spel hade man skaffat sig en 0-2 ledning efter mål från Lilly Borgman och Leah Elderfield. Hemmalaget Frillesås skulle dock komma att reducera innan paus och därmed var det 1-2 ledning efter första fyrtiofem. 

Istället för kvittering skulle BoIS dra ifrån genom att göra både 1-3 och 1-4 i den andra halvleken, bägge målen inprickade utav Emilia Elisson. Med dryga kvarten kvar reducerade hemmalaget ännu en gång till 2-4 men BoIS lyckades hålla undan och därmed säkra tre poäng.

Det var en belåten huvudtränare i Martin Enander som summerade insatsen.

– Premiären blev precis som vi hade förväntat oss, en tuff match mot ett bra motstånd. Frillesås kommer garanterat ta många poäng i serien och lär göra livet surt för andra lag, dock inte mot oss igår. Värmen var påtaglig men tjejerna hanterade den väl och stod upp och orkade matchen ut, vilket kanske var ett bevis på att vi skött försäsongen på ett bra sätt. Laget följde matchplanen till punkt och pricka och vi tog snabbt en ledning i matchen som vi aldrig släppte. Vi lyckades ha bra kontroll under stora delar av matchen och kunde haft ytterligare några bollar i nät med lite bättre flyt.  

Nästa match spelas söndag den 13 juni då man tar emot Hyltebruk på Varberg Energi Arenas B-plan, avspark 12:00.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.