Jocke Persson inför HBK

2021-02-12 14:00:00

På lördag stundar andra Hallandsderbyt på raken då Varbergs BoIS möter Halmstads BK i försäsongens tredje match, som också den spelas i Borås och Rydahallen. “Hemmalaget” HBK gör kommande säsong comeback i Allsvenskan och har hittills spelat tre träningsmatcher mot IFK Värnamo, Falkenbergs FF och IFK Göteborg där man vunnit mot de förstnämnda och kryssat mot “Blåvitt”. Varbergs BoIS har genomfört två genrep där man i första förlorade med 0-1 mot Tvååkers IF på en konstgräsplan som kvalitetsmässigt lämnade mycket att önska, vilket gav en match som i efterhand var svår att dra några slutsatser kring. Föregående helgs match mot FFF flyttades därför till Rydahallen där de bägge lagen stångades i en match över 3 * 45 minuter. Efter “full tid” var det 1-1 efter en sen kvittering från Rasmus Cronvall och under tilläggshalvleken stod Keanin Ayer för matchens sista mål när han gjorde 2-1 från distans.

BoIS har under veckan också valt att förlägga majoriteten av sina fotbollspass till Borås och Rydahallen, något som manager Joakim Persson menar varit värdefullt:

-Rydahallen är fantastisk och man kan ju bara drömma om något liknande i Halland. Att pendla tre timmar i buss för att träna är väl inte optimalt men jag tror killarna tycker det är värt varenda sekund. Under veckan har vi gått in mer på vad vi vill göra med bollen när vi i perioder styr spelet, så lite olika mönster och lösningar. Sedan är killarna själva ansvariga för de andra kreativa lösningarna.


Hur ser du på HBK och vad väntar ni er för typ av motstånd?

-HBK med Magnus Haglund i spetsen vet vi är välorganiserade och att laget är kompakt oavsett vart dom befinner sig på planen. Fysik kommer finnas sen har de säkert några oväntade drag också.

Saknas eller vilas några spelare?

-Vi har skador på Daniel Krezic, Luke Le Roux, Alexander Johansson, Gideon Mensah, Jon Birkfeldt och Oliver Alfonsi. Sedan saknar vi fortfarande tre nya spelare som ännu inte kunnat resa hit på grund av pandemin.


Sett till förgående matcher och ert spel, vilka bitar vill ni spinna vidare på och finns det något du saknat hittills?

-Vi har bara FFF matchen att analysera och kan vi komma upp i samma nivå med lite nytt folk så skulle det vara fantastiskt. Återigen handlar det mest om individuella prestationer och roller, kan sedan helheten sitta någorlunda är det en såklart en jättebonus. Vi deltar ju inte i Svenska Cupen så vi behöver inte stressa fram en startelva med de mest formstarka, utan det viktiga är att så många som möjligt får en ärlig chans att visa upp sig med en stomme runt om sig som sitter på mer erfarenhet.


Lördagens match har avspark 13.00, och går att se för 49:- kr på följande länk genom HBK Play:

https://solidsport.com/halmstadsbk

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.