Ali Kraym – P19:s kommande huvudtränare

2021-08-19 16:00:00

Varbergs BoIS har gjort klart med en ny huvudtränare för klubbens P19-lag till nästa säsong. Det är Ali Kraym som får uppdraget och han ansluter från sin senaste tjänst som tränare för Ullareds IK i Divison 2 Västra Götaland. Han är uppväxt i Falkenberg med Vinbergs IF som moderklubb och har även meriter från Rinia, Heberg och Böljan. Ali blir en del utav föreningen från och med januari 2022

– Jag har spenderat mina senaste sju säsonger i Ullared, först som spelare och sedan tränare. Först tränade jag flicklaget, sedan damlaget och nu är jag inne på mitt fjärde år som tränare för herrlaget i Division 2, berättar Ali.

Som Falkenbergs-kille har han bra koll på Varbergs BoIS som klubb.

– Man har bra koll runt omkring sig och BoIS har tagit jättekliv de senaste åren inom elitfotbollen och nu befinner man sig högst upp i seriesystemet, så det är klart man har koll på klubben. Det är väl inte förens de två senaste säsongerna som jag intresserat mig för svensk fotboll, men nu tycker jag det blir bättre och bättre och därmed roligare att kolla på, säger Ali själv.

Kontroll är något som symboliserar Alis tänk kring fotboll.

– Jag gillar kontroll och att styra matcherna och så klart önskar man att dominera matcherna genom intensitet och hög press. De flesta pratar om bollinnehav men för mig handlar det inte om bollinnehavet i sig, utan mer om att ha bollen och stå för en anfallsinriktad fotboll, kommenterar Ali.

Sportchef Martin Pringle:

– Ali är en tränare som vi lärt känna och haft en nära kontakt med under året då Varbergs BoIS har ett samarbetsavtal med Ullareds IK. Varbergs BoIS tittar redan nu på organisationen inför nästa år och när då möjligheten fanns att rekrytera en tränare som Ali Kraym så var det något som passade båda parter. Ali passar in i profilen som P19 tränare i Varbergs BoIS med den erfarenhet han besitter från Ullareds IK och framför allt att profilen passar in i Varbergs BoIS där vi vill ha en koppling till närområdet i Varberg och Halland.

Vi hälsar Ali varmt välkommen till Varbergs BoIS!

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.