Jocke inför Degerfors

2021-07-29 12:00:00

Efter måndagens trepoängare mot IFK Göteborg närmar sig nu nästa utmaning för Varbergs BoIS då man reser till Värmland för lördagens bortamöte med Degerfors IF. Nykomlingen Degerfors har stått för en imponerande återkomst i Allsvenskan och placerar sig efter tolv omgångar på tolfte plats, två poäng före just BoIS. Senast föll man dock med 2-0 borta mot IK Sirius.

Jocke Persson meddelar att träningsveckan varit bra, framför allt U21-matchen mot ÖIS.

– Efter IFK-matchen startade vi veckan med U21 match mot Örgryte och en 4-0 seger, där Simon Karlsson-Adjei fick gjort ett hattrick och Daniel Krezics form börjar gå åt rätt håll. Adnan Kojic fick även sina första 45 minuter så det var en bra start på veckan. Annars blev det ett lugnare pass igår (onsdag) sedan är det bara ett pass kvar innan vi sätter oss på bussen.

Motståndarna är ett lag som Jocke av förklarliga skäl har bra koll på.

– Degerfors är det lag som jag följt mest de senaste två åren på grund av deras sportchef Patrik Werner, jag har säkert sett deras senaste 42 matcher. Det är extra roligt att följa lite mindre lag som lyckas med små medel och de spelar en fartfylld anfallsfotboll kombinerat med bollinnehav, vilket jag uppskattar att titta på. Många av deras spelare är individuellt skickliga så vi måste vara på tårna i försvarsspelet. De befinner sig i en dålig trend men i matchen mot Hammarby som man förlorade med 1-5 kunde man lika väl vunnit och man skapade upp emot 20 avslut. Degerfors är ett lag som kan vinna matcher på sina egna kvalitéer så jag är säker på att denna nykomling löser ett nytt kontrakt.

På lördag tvingas BoIS klara sig utan Jon Birkfeldt, Noah Johansson och Philip Mårtensson, i en match som Jocke tror kommer bli en öppen historia.

– Matchen kommer säkerligen inkludera ett Degerfors som vill göra sin grej och anfalla samtidigt som vi inte vill vara på vår egen planhalva, så jag tror det kan bli en relativt öppen match. Vi är i fin form som lag och många spelare är inne i en formtopp, så vi ska göra allt vi kan för att få med oss så mycket som möjligt i bussen hem.

Matchen har avspark 17:30 på lördag och ni ser den som vanligt genom discovery+. Degerfors öppnar ingen bortasektion och därför tilldelas vi inte några biljetter till matchen. 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.