Lindner hjälte i hallandsderbyt

2021-08-29 14:00:00

Varbergs BoIS tog igår sin tredje raka seger i Allsvenskan efter att man besegrat Halmstads BK med 1-0 i säsongens andra hallandsderby. Jocke Persson mönstrade följande startelva : Lukic – Liljenbäck – Lindner – Stanisic – Zackrisson – De Brito – Le Roux – Tranberg – Moon – Matthews – Karlsson Adjei.

Varbergs BoIS stod likt måndagens match mot IFK Göteborg för en stark inledning och i minut 8 kom första chansen. De Brito slog ett inlägg mot bortre ytan av offensivt straffområde där Anton Liljenbäck fyllde på. Ytterbacken gick på avslut i samma hundradel som bollen träffade marken men lyckades inte få bollen på mål.

Tio minuter senare var det gästernas tur att komma nära 1-0. Joseph Baffo och Samuel Kroon trixade sig fram ute på högerkanten innan man slog ett inspel mot straffpunkten där Simon Lundevall fick drömläge, men precis som vid Liljenbäcks chans missades målet med ett par decimeter.

Under slutfasen av första halvan ebbade chanserna ut och när domare Victor Wolf blåste för halvtid var det alltjämt 0-0.

– Första halvlek tycker jag vi vinner på poäng med liten marginal. Vi skapar lite mer än HBK men har en förkärlek att när vi väl vaskar fram bra möjligheter så tar vi emot bollen, peggar upp den och sedan går vi på avslut och då hinner tre – fyra motspelare täcka upp. Vi ger oss själva inte chansen på de få lägen som dyker upp, sedan släpper vi till en stor chans bakåt, kommenterar manager Jocke Persson.

Fem minuter in i andra halvlek skapade Andreas Johansson oreda i BoIS straffområde och var centimetrar från att kunna placera in bollen från nära håll men Joakim Lindner lyckades komma till undsättning.

Just Joakim Lindner var den som dryga kvarten senare skulle komma att göra matchens enda mål. De Brito slog ännu en fin frispark från ytterzon och Simon Karlsson Adjei tog luftduellen med HBK:s målvakt Malte Påhlsson. Situationen resulterade i att bollen hamnade bara metern från mållinjen där Lindner dök upp och placerade in bollen i nät för karriärens enklaste mål och sitt första i allsvenska sammanhang.

Gästerna fick därmed bråttom i jakten på poäng och växlade upp i offensiven. Den bästa kvitteringschansen kom bara fyra minuter efter BoIS 1-0 mål, då Joel Allansson i samband med en hörnvariant spelade fram Marcus Antonsson i fritt läge framför mål. Anfallaren lyckades dock inte få kontroll på avslutet och från knappt en meter styrde han istället bollen över ribban. HBK fortsatte trycka på och Antonsson fick en sista chans till kvittering i minut 89 när han bröstade ner ett inspel och sköt på uppstuds men även den gången gick bollen över mål. Trots ett par nerviga slutminuter och tryck från HBK lyckades BoIS hålla ut och säkra sin tredje raka trepoängare.

– Jag tycker det är en energilös fotboll för att vara ett derby och det var inte vad jag förväntat mig på förhand. Vi står för en svajig inledning i andra halvlek men plötsligt gör vi mål på fast situation och spelar sen på resultatet under slutskedet, där vi givetvis har marginalerna på vår sida eftersom HBK skapar fram tre-fyra chanser som studsar inne i boxen. Det är kanske ingen överraskning att vi håller nollan ännu en match då defensiven sett väldigt bra ut, offensivt däremot är vi långt ifrån vad vi varit senaste matcherna. Jag är väldigt nöjd att vi lyckas dra in tre poäng här idag, vi var många som kramade ut det sista innan vi nu kan ta en veckas mysledigt innan vi tar nya tag inför hösten, avslutar Jocke.

I och med segern placerar sig BoIS i skrivande stund på åttonde plats i den allsvenska tabellen. Som Jocke nämner väntar nu ett drygt två veckor långt landslagsuppehåll innan man i återstarten möter Örebro SK på bortaplan måndag 13 september.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.