Inför HBK borta

2021-07-18 12:00:00

Imorgon stundar hett derby mot Halmstad BK på Örjans Vall. För första gången i Allsvenskan så får också ett antal supporter chansen att stötta på bortaplan. De 150 biljetterna som vi fått tilldelade till oss tog slut tidigt på lördag förmiddag.

Att vi skulle få biljetter till matchen bestämdes sent under torsdagen efter inrådan från polisen i Halmstad efter HBK´s match mot Djurgården då flertalet supportrar från bortalaget lyckats få tag på biljetter bland Halmstads platser.

- Det var för många Djurgårdssupportrar och det blev ytterst olyckligt på arenan. Med matcherna som stundar efter Varberg så är det ett bra test att öppna upp bortasektionen nu, säger Jesper Westerberg till Hallands Nyheter.

Ett beslut som vi såklart är väldigt lyckliga för. Det lär inte bli någon lätt match så vi kommer behöva all stöttning vi kan få.

- HBK har ju inte förlorat hemma ännu så det blir en svår uppgift för oss men vi ska ge dom en fight och precis som vanligt i derby så blir det säkert stenhårt och spännande till sista sparken, säger Jocke.

- Under veckan har vi har tränat på bra och alla spelare ser såklart fram emot ett Derby mot Halmstad.

Jocke fortsätter…

- Vi har lagt mest energi på vem vi är och varför vi är i Allsvenskan.  Så det handlar mycket om att slappna av, njuta och våga lira. Vi har inget att förlora utan grabbarna ska bara ut och visa vad dom kan. HBK har ju säkert en kravbild att dom ska vara kvar medan ingen räknar med att vi ska göra om förra årets bedrift.

Inför måndagens match saknas avstängda Simovic och Winbo. Dessutom fortsatta skador på Birkfelt, Ayer Boya. Sen är det osäkert med statusen på Moon.

Som vanligt visas matchen på Discovery Plus.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.