5-1 seger för U21

2021-04-28 16:00:00

Varbergs BoIS tog igår andra segern på lika många matcher när GAIS gästade Varberg Energi Arena i U21 Allsvenskan Mellersta. Det var dock gästerna som tog kommandot och gjorde 0-1 på omställning efter dryga kvarten. BoIS skulle dock lyckas vända innan halvtid där Ryan Moon var först ut med en klinisk straff och Albin Mörfelt gav sedan BoIS ledningen efter att ha placerat in bollen i bortre hörnet med sin högerfot. Utöver målen skapade man ett flertal lägen och borde kanske ha lett med fler mål i halvtid.

– Vi pratade inför matchen om att trycka på vårt höga presspel och vara aggressiva från start, där vi flera gånger lyckades vinna boll högt upp i plan och genom det ta oss till chanser. Dessutom ville vi på att ta oss fram längs våra kanter och när vi väl gör det skall vi få in bollen i boxen och fylla på med folk. I första har vi så pass många chanser att vi kanske skulle leda med tre mål paus. Vi tar oss an uppgiften och matchplanen i linje med det vi hade pratat om på förhand, säger tränare Fredrik ”Freddan” Danielsson.

I inledningen av andra var det Albin Winbo som satte 3-1 genom ett avslut från strax utanför straffområdet som kanske inte såg helt otagbart ut. Kort därpå fyllde Mörfelt på med sitt andra mål för dagen genom en solo-prestation innan Ryan Moon avrundade målkalaset när även han satte sin andra kasse för dagen framspelad av Tashreeq Matthews och slutresultatet skrevs till 5-1 i BoIS-favör.

– Inför andra ville vi fortsätta på samma sätt som i första, där skillnaden blev att vi visade mer skärpa i våra avslutslägen. Överlag skötte sig laget bra, ett centralt mittfält med Winbo och Le Roux var nyttiga tillsammans och Matthews visar fortsatt fin form. Moon och Mörfelt skall självklart lyftas fram som tvåmålsskyttar, vilket är jätteroligt och något som de behöver ta med sig framöver. Moon gör också ett väldigt bra jobb i presspelet som central anfallare. Sedan har vi våra yngre spelare i Oliver Alfonsi som gör sina första nittio minuter på ett bra tag och för att inte ha spelat på länge gör han en jättebra match, han har dessutom sett fin ut på träningarna sista tiden. Bakåt är vi stabila och Adama Fofana kommer runt bra på sin kant. I slutskedet sätter vi också in våra egna produkter i form av Noah Johansson (MB), Olle Werner (ANF), Emil Petersson (CM) och David Bendrik (HB) där alla fick mer än femton minuter var.  Det är jättekul när vi ser att där finns något så lyfter vi upp de unga killarna och samtliga går verkligen in och tar för sig, avslutar ”Freddan”. 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.