Jocke inför Malmö FF

2021-05-07 10:00:00

I söndags kom säsongens första och efterlängtade seger när Varbergs BoIS bortabesegrade Östersunds FK med 1-2, efter ett avgörande mål på tilläggstid från Oliver Stanisic. Kommande helg reser BoIS till Malmö och Skåne där man på söndag gästar de regerande svenska mästarna på Eleda Stadion. Efter den långa bussresan hem från Östersund har BoIS nu haft en vecka på hemmaplan, där Jocke Persson berättar att man delvis fått fokusera på att få resan ur kroppen.

– Hemresan var väldigt lång men givetvis också ganska skön mentalt efter tre poäng och en bra prestation i bagaget. Fram till fredag har vi bara hunnit träna två pass så det har mest handlat om att få ut resan och ge alla spelare chansen att visa var formen är. Vi kommer bara använda lördagens träning till att fokusera på matchen mot MFF.

Föregående säsong använde BoIS stora delar av spelartruppen under inledningen av säsongen, mycket på grund utav det komprimerade spelschemat.

– Förra året så spelade vi kortleken efter motstånd men vi får värdera inför söndag, då vi har Hammarby på hemmaplan redan på onsdag. Hammarby har dessutom en dags mer vila än oss så vi måste ha ett lag med maximal energi även till den matchen, förklarar Jocke.

De regerande mästarna på bortaplan är en match Jocke menar att laget skall njuta utav.

– MFF borta är en match som vi bara ska njuta av, gör vi en kanonmatch så vet vi att allt kan hända. De bör ju vinna med fyra-fem bollar om man kollar på pappret men vi lär oss hela tiden och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma där nere.

Sett till insatsen mot Östersund finns där enligt Jocke mycket som laget kan ta med sig till mötet med Malmö.

– Vi tar med oss det mesta ifrån förra matchen, framför allt att vi agerade som ett lag från första till artonde spelare som var med, sen ska vi bara få ordning på våra fasta situationer i defensiven. Vi har varit vassa på fasta framåt vilket är trevligt samt att vi fått upp farten i anfallsspelet. Efter att ha spelat två utav tre matcher i direkt storm så var det skönt att få ett kvitto på att vi är ett bollskickligt lag som också kan hantera matcher på konstgräs. Det gör att vi känner en trygghet kring att ta våra trettio poäng i årets serie, även om vårt motto är att kriga först och lira sen.

Gällande status i truppen är några spelare fortsatt indisponibla, samtidigt som både Albert Ejupi och Robin Tranberg återigen skall vara redo för spel.

– Daniel Krezic, Keanin Ayer, Andre Boman och Viktor Dryselius är inte tillgängliga. Resterande tjugosex spelare är mer eller mindre fullt friska. Ejupi och Tranberg är klara efter smågrejer och formen på tidigare skadade spelare som Luke Le Roux, Gideon Mensah, Albin Mörfelt, Montader Madjed, Oliver Alfonsi och Andre Boman är välkommet till vår redan hårda konkurrenssituation som råder i truppen, avslutar Jocke.

Söndagens match har avspark 17:30 och sänds genom discovery+.  

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.