Jocke inför Elfsborg

2021-11-03 15:00:00

Efter de senaste veckornas intensiva schema har nu Varbergs BoIS snart fått en veckas matchvila sedan förra helgens hemmavinst mot Östersunds FK. Till helgen spelas den tjugosjunde omgången av årets Allsvenska och för BoIS del innebär det bortamöte med toppjagande IF Elfsborg, en match med avspark lördag 15:00 på Borås Arena. Hemmalaget ligger på tredje plats i tabellen och föll med 2-3 i sin senaste match borta mot IFK Norrköping, därmed missade man chansen att klättra till delad förstaplats med Malmö FF.

Den viktiga trepoängaren mot Östersund och ett par dagars vila är något som manager Jocke Persson välkomnat.

– Truppen mår bra efter lördagens seger, sen har vi tagit extra mycket vila och egentligen bara försökt se till att få tillbaka knopp och kropp till Elfsborgsmatchen. I tisdags spelade vi i U21-serien mot Norrby (seger 3-2) där spelare som fått mindre speltid senaste tiden samt de yngre pågarna fick chansen att visa att man vill vara med i helgens trupp. Torsdag och fredag blir det träningar med fullt fokus på Elfsborg och lördagens match.

Från insatsen mot Östersund tar man med sig en hel del positiva saker.

– Att vinna fotbollsmatcher ger alltid en extra dos av självförtroende och vi har många spelare som är i fin form och en trupp där konkurrensen är extremt hård. Från matchen mot ÖFK tar vi väl med oss att vi kan skapa målchanser på alla möjliga sätt när vi är på rätt humör, sedan är ju vårt försvarsspel över hela plan ett av de bästa i Allsvenskan efter uppehållet och det ska vi bara bygga vidare på, säger Jocke.

Jon Birkfeldt och Andre Boman är fortsatt de enda spelarna på skadelistan inför matchen mot Elfsborg, där Jocke menar att det kommer krävas en riktigt bra insats för att kunna plocka poäng.

– Elfsborg är Sveriges snabbaste lag när det gäller att ta sig till målchanser, så det kommer krävas att vi är på tårna och inte bjuder på omställningar. Det finns ju en anledning till att dom är med och slåss om guldet så vi måste göra en riktigt bra match på lördag. Fotboll är en helhet och därför spelar alltid alla delar in så vi måste göra allt extremt bra för att ge oss möjligheten att få med oss poängen från Borås.

IF Elfsborg – Varbergs BoIS FC har avspark 15:00 lördag 6 november på Borås Arena. Planerar ni att stötta Varbergs BoIS på plats kan ni köpa biljetter till vår egna sektion genom följande länk

 

/ Ludwig Bengtsson Backman 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.