Noll poäng mot Djurgården

2021-04-26 11:00:00

Serieledarna från Stockholm drog igår längsta strået och tog med sig tre poäng från Varberg Energi Arena genom en 1-3 seger. Varbergs BoIS ställde upp med Strömberg-Liljenbäck-Birkfeldt-Stanisic-Zackrisson-De Brito-Tranberg-Ejupi-Lindner-Karlsson Adjei samt Simovic längst upp på topp. Som bekant blåser det en hel del längst landets västkust, men vindarna som rådde i Varberg under gårdagen var något som också skulle komma att påverka matchen.

Matchens inledning var jämn och det var hemmalaget som skapade den första farligheten i minut sexton. Ett långt inkast in i straffområdet från Zackrisson renderade i att bollen hamnade vid fötterna hos Tranberg som dock inte fick önskad träff och Vasiutin i gästernas målbur kunde stå för en komfortabel räddning. Djurgården skulle sedan visa sig brutalt effektiva på sitt första läge tre minuter senare. Magnus Eriksson slog ett inlägg från vänsterkanten och Hampus Finndell kunde i sin löpning mot första stolpen skarva in bollen med pannan i bortre burgaveln och det var 0-1 Djurgården.

Efter ledningsmålet tog Djurgården över initiativet och i minut tjugoåtta skulle domare Fredrik Klitte blåsa straff för gästerna då Simon Karlsson Adjei olyckligtvis fick bollen på armen i samband med en hörna. Aslak Witry gjorde inga misstag från elva meter och dunkade in bollen mitt i målet och det var uppförsbacke med 0-2 för BoIS.

Hemmalaget höjde sig i jakten på reducering under sista femton minuterna av första halvlek. Utdelningen kom också två minuter före visslan efter en hörna från Jean Carlos De Brito. Joakim Lindner nådde högst i bakre ytan och försökte nicka bollen i nät men bollen täcktes av Djurgårdsförsvarare innan Oliver Stanisic dök fram och mosade in bollen i mål från nära håll. En viktig reducering för BoIS och det var 1-2 i halvtid.

– Vi gör det bra första tjugo men Djurgården lyckas med konststycket att göra mål på första besöket i vårt straffområde där det snarare handlar om kvalitét från deras sida än misstag från oss. Straffen och 0-2 är en bjudning från vår sida vilket så klart är tungt, men vi tar oss samman och trycker in reduceringen innan paus, kommenterar manager Jocke Persson.

Första tjugo av andra halvlek innehöll mycket kamp och chanserna var få, vinden blåste upp ännu mer vilket också besvärade för bägge lagen. BoIS kom nära en kvittering i minut sextionio efter att Oliver Stanisic slagit ett inlägg från mittplan upp mot ett välbefolkat straffområde. Tranberg skarvade ner bollen med skallen och flipperspel uppstod innan både Tranberg och Liljenbäck fick varsitt läge från nära håll som både Djurgårdsförsvarare och målvakt dock lyckades täcka och slutligen rädda ut till hörna.

I minut sjuttiotre genomförde BoIS tre byten där Matthews, Moon och Fofana entrade gräset. Man lyfte upp laget och forcerade i jakten på kvittering, vilket gästerna skulle komma att utnyttja via en omställning i minut åttioett. Magnus Eriksson slog en lyra fram emot en ensam Nicklas Bärkroth som löpte sig fri och lobbade in bollen över August Strömberg och in i mål till 1-3.

BoIS gav dock inte upp utan fortsatte trycka på för att först och främst nå fram till ännu en reducering. Det bästa läget kom bara minuten efter Djurgårdens 1-3 och det var inbytte Matthews som fick det. I samband med en hörna dök sydafrikanen upp i andraytan men avslutet gick rakt på Vasiutin. Närmre än så kom inte de grönsvarta och Djurgården befäste därmed sin serieledning och tog tredje raka segern.

– Andra blir ju en jakt på kvittering och det var inte lätt att vaska fram något av kvalité utan mer att få tyngd och skapa lite hörnor, inkast och frisparkar vilket också var nära att resultera i 2-2 med dubbelchansen där Liljenbäck står för sista avslutet. Djurgården lyckas dock reda upp det och avgör på en kontring när vi trycker på sen är matchen död, beskriver Jocke.

Han menar att vädret och vinden försvårade matchen en hel del, samtidigt som det finns ljusglimtar man kan ta med sig framöver.

– Det är inte många gameplans som är vettiga i detta väder och vind utan det handlar mest om attityd och att ta matchen utefter förutsättningarna. Jag tycker killarna kan vara stolta över att dom ger hundra procent i grunderna men vi mötte ett lag som gjorde det bra och som inte bjöd på något. I efterhand kan jag inte säga att vi skulle gjort så mycket annorlunda utan det handlar om att förtjäna sin tur och det får man om man fortsätter att jobba lika hårt som vi gör idag. Vi har ett extremt tufft program fram till semestern och vi måste ta oss samman och försöka slå några av björnarna. Nästa omgång möter vi ett lag (Östersund) som på pappret ska få det svårt men som hittills imponerat så det blir en lång resa och vi måste leverera en topprestation. Ska vi kunna ta semester med glada miner bör vi helst ha ett snitt på en poäng per match efter de första åtta omgångarna, vilket kräver två segrar och ett kryss mot Östersund, Malmö, Norrköping, Hammarby och Häcken. Men våra killar brukar gilla underdog-mentaliteten och krama ur det bästa av gruppen när det blåser som mest. Vi är redo att fightas i trettio omgångar, avslutar Jocke.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.