Luke Le Roux närmar sig en OS-plats för Sydafrika

2021-05-26 11:00:00

Varbergs BoIS mittfältare Luke Le Roux har blivit uttagen i bruttotruppen för det Sydafrikanska U23-landslaget som i sommar deltar i de Olympiska spelen i Tokyo. Efter vinterns skador är Luke nu tillbaka med besked och har deltagit i sex utav åtta matcher under vårsäsongen, varav tre från start. Med tidigare meriter från spel för de Sydafrikanska U-17 och U-20 landslagen får han nu chansen att visa upp sig under ett träningsläger i Dubai mellan den 30 maj – 13 juni, där laget deltar i en vänskapsturnering med motstånd i form av Brasilien, Korea och Argentinas U-23 landslag.

– Det är alltid en härlig känsla att bli uttagen i landslaget. Man är glad men samtidigt ödmjuk inför möjligheten, säger Luke själv.

Han berättar att han förväntar sig ansluta till laget under helgen, samtidigt som han tydliggör att det inte är den slutgiltiga OS-truppen som nu samlas.

– Det jag vet är att det handlar om ett träningsläger i Dubai och jag hoppas kunna ansluta till truppen kommande helg. Jag har inte blivit uttagen till OS genom den här kallelsen utan det handlar om en samling där alla skall få en ärlig chans att visa upp sig inför trupp-uttagningen.

Som bekant drogs han med knäproblem under försäsongen.

– För mig personligen har vårsäsongen inneburit både toppar och dalar. Knäskadan hindrade mig från att inleda säsongen som önskat så det har funnits stunder som varit bra, men också perioder som varit sämre. Till exempel matchen i söndags där jag genom mitt röda kort kände att jag satte laget i en tuff situation, något som jag fortfarande är besviken över.

Luke är sedan tidigare bekant med många i truppen och betonar hur mycket det skulle betyda för honom att få representera Sydafrika i OS.

– Jag känner tränaren (David Ntoane) och de flesta utav spelarna sedan tidigare så det skall bli kul att träffa alla igen. Att få chansen att representera mitt land i OS skulle betyda väldigt mycket. Det vore en stor prestation för mig i min fotbollskarriär och mitt liv i allmänhet.

Varbergs BoIS önskar Luke stort lycka till under lägret i Dubai!

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.