Damlaget har börjat seriespelet på bästa sätt och har på de fyra första matcherna spelat in full pott efter segrar mot Trönninge, Vinberg, Norvalla och Centern.

 

Pär Munther, huvudtränare, summerar säsongsstarten:

- Vi har fått en drömstart på seriespelet och även tagit oss till semifinal i DM. Samtidigt som vi är fullt medvetna om att säsongen är lång och vi måste fortsätta jobba hårt varje match.

 

Målskillnaden står efter de fyra första matcherna på hela 24-1 så det har producerats ordentligt framåt samtidigt som Jasmine ”Ina” Strandberg bara fått hämta ut bollen en gång från nätet bakom sig.

 

Pär Munther om defensiven:

- ”Ina” är som jag ser det en av Hallands bästa målvakter och utgör en otroligt stor trygghet för resten av laget med sitt målvaktsspel och snack bakifrån. Vår backlinje är väldigt stabil och våra ytterbackar Hanna Heurlin och Anna Johansson är också väldigt mycket med i anfallsspelet och fyller på framåt i nästan varje anfall, de är extremt löpstarka. Mittbackarna Ida Gustavsson och Matilda Mårtensson har visat väldigt hög klass och är fysiskt starka och aggressiva i sitt spel. Måste också tillägga att vi har backarna Wilma Johansson, Julia Hallberg och Nova Carlstein som har spelat träningsmatcher under våren och hade varit ordinarie i alla andra lag i serien, så konkurrensen är stor.

 

Målskyttet har spridits hela nio spelare där Frida Johansson toppar den interna skytteligan på sju mål före Sofia Eliasson på fyra mål och med trion Lilly Borgman, Ellen Heurlin och Matilda Mårtensson strax bakom på tre mål vardera.

 

Pär Munther om offensiva spelet:

- Samspelet mellan mittfältet och forwards blir bättre och bättre för varje match. Vi gör mål på många olika sätt, kommer runt på kanterna och även inspel centralt och börjar göra mål på fasta situationer. Ellen Heurlin, Frida Johansson och Sofia Eliasson kompletterar varandra väldigt bra. Ellen och Sofia är löpstarka och aggressiva och Frida hittar fina ytor runt straffområdet och framför mål och är en väldigt smart fotbollsspelare och alla tre har näsa för mål.

- Våra mittfältare lägger ner ett stort jobb både defensivt och offensivt. Samma här är att många duktiga spelare står utanför start-11:an: Leonor Mangas Larsson, Meja Emilsson, Emmie Johansson och Filippa Rolofsson. Sen har vi även Tilde Persson och Frida Skogman på väg tillbaka efter skador, så räknar med att de inom snar framtid är redo för matcher.

 

Närmast väntar Frillesås FF på Frillesås IP söndag 14 maj och efter det Falkenbergs FF hemma på Påskbergsvallen torsdag 18 maj med matchstart 19:00. Ett FFF som skuggar BoIS i tabellen som serietvåa på nio inspelade poäng efter fyra matcher.

 

Utöver en bra seriestart har damerna även skördat framgångar i DM och är framme i semifinal där Halmstads BK väntar hemma på Påskbergsvallen onsdag 7 juni.

 

Tidigare under våren var Varbergs BoIS ute och sökte ledarförstärkning till damlaget och har nu nöjet att presentera våra nya lagledare P-O Karlsson och Madeleine Nilsson. Varmt välkomna till BoIS!

DIVISION 3 HALLAND

Varbergs BoIS damlag växer och med det söker vi nu förstärkning på ledarsidan. Roller som är aktuella är primärt lagledare och materialförvaltare. Dessutom söker vi funktionärer som kan hjälpa till i samband med damlagets hemmamatcher.

 

BoIS damlag spelar 2023 i Division 3 Halland där flertalet intressanta derbyn väntar. Dessutom deltar damernas utvecklingslag, Dam U, i Nivå 1 Halland där möten under året väntar mot bland annat Halmstads BK och Onsala BK.

 

Truppen består av cirka 35 spelare där merparten fått sin fotbollsfostran i Varbergs BoIS och till detta ett antal meriterade nyförvärv som anslutit till säsongen 2023. Laget leds av huvudtränare Pär Munther som går in på sin andra säsong som huvudansvarig tillsammans med assisterande tränaren Linda Nöjd som till 2023 är tillbaka i Varbergs BoIS organisation.

 

Vi söker dig som har ett brinnande fotbollsintresse och har ett stort engagemang för att vara med och utveckla Varbergs BoIS verksamhet. Vi ser gärna att du har god vana att jobba i team med laget i fokus.

  

Vårt mål med verksamheten är att kunna erbjuda en stimulerande och utvecklande miljö som kan ge spelarna den kunskap och feedback som krävs för att bli så bra möjligt. I Varbergs BoIS får ledare och personal möjlighet att jobba i en ödmjuk och ambitiös förening som vill framåt.

 

Låter det intressant? Vänligen kontakta damutskottets ordförande Tommy Johnsson på tommy@boisfc.nu eller 0705-507774.

Under januari har damerna haft fokus på uppbyggnadsträning och passen har bland annat bestått av fys hos vår samarbetspartner Nordic Wellness och futsal. Tisdag 31 januari väntar det första fotbollspasset ute på konstgräset på Påskbergsvallen.

 

Huvudtränare Pär Munther:

- Ska bli kul att dra i gång på riktigt och det kommer bli några tuffa veckor för tjejerna nu innan första träningsmatchen.

 

Säsongen 2023 väntar spel i Division 3 Halland för A-laget och Klass 1 Dam för utvecklingslaget. Under 2022 spelade Varbergs BoIS i Division 2 och som nykomling så tog laget en sjätteplats i tabellen men efter att serierna ritades om så blir det nu spel i Division 3 där flertalet intressanta derbyn väntar.

Fredag 17 februari väntar första träningsmatchen när Valinge Derome DFF står för motståndet. Ett Valinge Derome som spelade i samma serie 2022 och slutade på en tredje plats och med det säkrade de fortsatt spel i Division 2.

 

Pär Munther om motståndet i första träningsmatchen:

- Blir en bra värdemätare, Valinge Derome DFF är kommunens bästa lag om man ser till serietillhörighet men tyckte ändå att vi närmade oss dem under förra året när vi möttes i serien. Vi förlorade första på våren och fick oavgjort på hösten. Sen är det ju träningsmatch med allt vad det innebär och vi kommer förmodligen lufta en stor trupp.

 

Stommen från Varbergs BoIS trupp 2022 är kvar och med det har flera unga spelare byggt på sig ett års viktig seniorrutin där flera av dem även haft möjlighet att spela med F17 som under 2022 bland annat vann DM efter finalvinst mot Onsala BK.

 

Pär Munther om truppen:

- Truppen ser stark ut och vi har förstärkt i alla lagdelar. Kommer att bli tufft att ta en plats matchtruppen och kommer bli angenäma problem för oss i ledarstaben att ta ut 11:an varje vecka.

- Att vi fått behålla både Lilly Borgman och Matilda Mårtensson är oerhört kul, båda två har ju spelat i BoIS hela livet och någonstans är det ju viktigt med att ha egna spelare i laget. Vi förstår ju att det finns intresse för dem från klubbar högre upp i seriesystemet och vi vill inte stå i vägen för någon som vill testa på spel högre upp.

- Känns också att som våra nyförvärv snabbt kommit in i laget och det har varit lite Padel-turneringar och så under uppehållet.

 

 

Vad gäller nyförvärv så har truppen fått tillskott av sju nya spelare; systrarna Ellen och Hanna Heurlin, Sofia Eliasson, Ida Gustafsson, Julia Hallberg, Tilde Persson och Ida Johansson.

 

Damsektionens ordförförande Tommy Johnsson:

- Vi ser en betydligt högre dragningskraft och vi har idag spelare som aktivt söker sig till BoIS. Det är ett kvitto på att klubben arbetar i rätt riktning. Truppen känns fantastisk med alla nyförvärv som kommit och där är vi väldigt nöjda. Eventuellt kan det komma ytterligare ett etablerat nyförvärv som spelat högre upp i seriesystemet i våra grannkommuner men som haft ett kortare uppehåll från fotbollen. Där hoppas vi på en comeback till fotbollen och ett positivt besked för BoIS.

- Nu väntar vi bara in träningsmatcherna drar i gång och att få komma i väg till värmen på vårt träningsläger i Spanien som går av stapeln i mitten av mars.

 

Ledarstaben 2023 består av huvudtränare Pär Munther, assisterande tränare Linda Nöjd, målvaktstränare Patrik Mårtensson och lagledare Per-Ola Karlsson.

 

Efter träningsmatchen mot Valinge Derome DFF väntar Halmstads BK i DM hemma på Påskbergsvallens konstgräs söndag 5 mars.

 

Truppen i sin helhet hittar ni HÄR 

Inför 2023 med Pär Munther

2022-12-21 16:00:00

Damernas huvudtränare Pär Munther summerar nyförvärv och sina tankar inför säsongen 2023 där laget kommer att spela i Division 3 Halland.

 

Pär om förväntningarna inför 2023:

- Konkurrensen om platserna i startelvan kommer vara stenhård från första träningen och jag har redan under hösten känt att kvaliteten och tempot på träningarna ökat. Med ett antal nyförvärv så kommer det öka ännu mer när vi drar igång i januari.

- Vi ska spela en underhållande och offensiv fotboll där vi ska skapa målchanser genom ett stort bollinnehav men även vara vassa i omställningsspelet.

 

Damerna kommer att spela i Division 3 Dam Halland och med det kommer det att vara derbytätt. Följande lag kommer Varbergs BoIS att ställas mot under säsongen:

Falkenbergs FF, Frillesås FF, Getinge/Slöinge, IF Centern, IF Norvalla, IFK Fjärås, Lilla Träslövs FF, Trönninge IF, Tölö IF, Ullareds IK och Vinbergs IF.

 

Till säsongen 2023 har Varbergs BoIS gjort klart med nya assisterande tränaren Linda Nöjd som nu är tillbaka i föreningen. Lägg till detta hela sju nya spelare till truppen: systrana Ellen och Hanna Heurlin samt Ida Gustavsson och Julia Hallberg från Lilla Träslövs FF, Sofia Eliasson och Ida Johansson från Valinge-Derome DFF och Tilde Persson från IF Centern.

 

Pär summerar truppens status:

- Jättebra! Vi hade fyra namn som vi ville jobba på men det slutade med sju nya tjejer där vi täcker in både erfarenhet och talang. Sen är det underbart att ha Linda Nöjd tillbaka i BoIS!

 

Under 2022 slutade Varbergs BoIS sexa som nykomling i Division 2 Västra Götaland men efter att seriekartan ritats. Seriesegrarna spelar 2023 i Division 1 efter att ha besegrat IF Elfsborg i kvalet och seriens tvåa Stafsinge IF, trea Valinge-Derome DFF och fyra Qviding FIF fortsätter i Division 2. För Varbergs BoIS blir det ”på återseende” med hela fem lag från förra årets serie i Division 3 under 2023.

 

Pär Munther om målsättningen 2023:

- Den är inte riktigt spikad än men med den spelartruppen vi förfogar över och med ytterligare ett års erfarenhet av seniorspel så kommer målsättningen att vara hög.

Linda Nöjd är tillbaka i Varbergs BoIS och kommer från säsongen 2023 vara assisterande tränare till Pär Munther för damlaget. Linda är ett välkänt namn i BoIS och var med i återstarten för vårt damlag runder perioden 2019-2020. Dan Emilsson som varit assisterande tränare under 2022 har bestämt sig för att ta ett steg tillbaka.

 

Huvudtränare Pär Munther om att Linda:

- Jag och Linda har samarbetat bra innan och vi har en samsyn på fotboll och båda två vill spela en offensiv fotboll.

 

Tommy Johnsson, ordförande i damsektionen, om Lindas återkomst:

 - När Linda Nöjd dök upp på radarn gick det otroligt snabbt. Det känns oerhört tryggt att få tillbaka Linda igen. Vi vet vad vi får av henne och hon är enormt omtyckt av våra spelare.

 

Lindas egna tankar om att vara tillbaka:

- Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i BoIS, jag trivdes bra senast jag var här. Dessutom tycker jag att det har tagits stora kliv framåt, både på och vid sidan av planen, sedan jag var här sist. Det ska bli kul att försöka bidra till att den utvecklingen fortsätter Jag kommer att vara med från och med säsongsstart nästa år men kommer säkert dyka upp på träningar innan dess.

 

Vi hälsar Linda välkommen tillbaka till Varbergs BoIS och vill samtidigt tacka Dan Emilsson för fina insatser.

0 kr
Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.