Jocke inför Häcken

2023-06-04 19:00:00

Under måndagen, 5 juni, väntar allsvenskt möte med dubbla mästarna BK Häcken som vann det allsvenska guldet 2022 och även Svenska Cupen så sent som för dryga två veckor sedan.

 

Varbergs BoIS kommer närmast från det oavgjorda mötet på Stora Valla mot Degerfors IF i en match som slutade 1-1 efter att ha tagit ledningen i första halvlek efter ett självmål av Degerfors som kvitterade i mitten av andra halvlek.

 

Manager Joakim ”Jocke” Persson:

- Vi kommer från en stark bortapoäng efter att virus drabbat över halva truppen och vi fick se startdebutanter som Leo Jansson, Dion Krasniqi, Maxime Sainte och Filipe Sissé. Snabba rockader matchdagen och killarna som kommer in visar att de ska vara med och slåss om platserna framöver.

 

Gästande BK Häcken tog föreningens första SM-guld 2022 och 18 maj spelade de även final i Svenska Cupen mot Mjällby AIF på Strandvallen. En match som de regerande mästarna vann med 1-4 och kammade hem sin tredje cup-titel sedan 2016.

 

Närmast kommer Hisings-laget som leds av tränare Per Mathias Høgmo från en vinst i derbyt hemma mot IFK Göteborg med 4-1 efter mål av Lars Olden Larsen, Mikkel Rygaard, Benie Traore och Pontus Dahbo. Nämnde Traore leder den allsvenska skytteligan på tio gjorda mål, två före Isaac Kiese Thelin i Malmö FF och tre före Mileta Rajovic i Kalmar FF. BK Häcken placerar sig på en tredje plats i tabellen med 22 inspelade poäng, tre efter serieledarna IF Elfsborg och tvåan Malmö FF. Dock har BK Häcken spelat en match mer än lagen framför och Varbergs BoIS då de flyttat en av matcherna som skulle spelats i augusti på grund av att de kommer kvala till Europa-spel.

 

Jocke Persson om måndagens match:

- Svenska mästarna kommer på måndag så ”underdog-kostymen” är nog större än vanligt. Vi ska njuta av matchen och ge dem en rejäl fight.

 

BK Häcken är ett av de tre lag i årets serie som Varbergs BoIS vunnit mot i Allsvenskan där lagens sex möten under 2020, 2021 och 2022 slutat med två oavgjorda och fyra vinster för BK Häcken. Båda de oavgjorda matcherna har spelats på hemmaplan i Varberg.

 

Truppen

Anton Liljenbäck och Gideon Mensah är borta med sedan tidigare kommunicerade långtidsskador och utöver dem saknas även Jon Birkfeldt och Marcly Tshikupe. Med senaste veckans sjukdom som drabbat truppen blir det tester hela vägen in på matchdag för Stanisic, Zackrisson, Lushaku, Tranberg, Sissé, Le Roux och Eliton Júnior. Lägg till detta att Maxime Sainte är avstängd efter att ha dragit på sig tre gula kort.

 

Varbergs BoIS – BK Häcken

Måndag 5 juni 19:00

Påskbergsvallen

KÖP BILJETT

Oliver Alfonsi har blivit uttagen till P20-landslaget för landskamp mot Lichtenstein torsdag 15 juni. Landskampen spelas på Sportpark Eschen-Mauren i Lichtenstein.

 

Fotbollsfostran har Oliver fått i Hittarps IK innan resan bar vidare till Helsingborgs IF och sedan sommaren 2019 tillhör han Varbergs BoIS. Till säsongen 2021 skrev Oliver på ett lärlingskontrakt med BoIS som sedan förlängdes efter säsongen. Den allsvenska debuten kom i början av juli 2021 i en match mot Kalmar FF. Efter fem inhopp var det dags för första matchen från start i match mot IFK Göteborg och Oliver tackade för förtroendet genom att göra 1-0 redan efter fem minuter med sitt första allsvenska mål.

 

Under 2021 blev det totalt 15 allsvenska framträdanden och 2022 ökade det antalet till 24. Hittills under 2023 har Oliver deltagit i samtliga tio matcher varav han startat sju och gjort ett mål.

 

Oliver har tidigare gjort en landskamp för Sverige P18 under 2021 där vårt grannland Finland stod för motståndet.

 

På lördag, 3 juni, fyller Oliver 20 år.

 

Dubbla Grattis Oliver och lycka till i Lichtenstein!


HÄR hittar ni truppen i sin helhet.

 

 

Under måndagen väntar möte med Degerfors IF på klassiska Stora Valla i allsvenskans tionde omgång i en match som har avspark 19:00. Matchen blir Varbergs BoIS nummer 100 i Allsvenskan.

 

Manager Joakim ”Jocke” Persson:

- Varbergs BoIS ska göra sin hundrade allsvenska match mot Degerfors och vi ska ta på partyhattarna och bara njuta av dagen. Min kravbild på killarna är att njuta och kriga som det inte finns en morgondag och vara stolta över den tröjan de tar på sig.

 

Det är två lag som är i stort behov av poäng där Varbergs BoIS placerar sig på sextonde och sista platsen i tabellen med fyra inspelade poäng efter nio matcher och väntar på säsongens första seger. Degerfors IF ligger på plats elva efter tio spelade matcher och tio inspelade poäng. Värmlänningarna har spelat en match mer än BoIS och det var den mot Hammarby IF som spelades under torsdagen, en match som tillhör omgång 18 men flyttats på grund av Europaspel för ”Bajen”. Degerfors IF har tagit samtliga sina tio poäng på hemmaplan efter segrar mot Halmstads BK, Djurgårdens IF och AIK samt den oavgjorda matchen mot Hammarby IF. En match där Degerfors länge ledningen med 2-1 men Hammarby kvitterade genom den tidigare BoIS-spelaren Montader Madjed.

 

Jocke fortsätter:

- Den historia som redan är skriven är legendarisk och vi har alla möjligheter att göra resan ännu längre. Vi bestämmer själva när sagostunden är över. Och ingen slår BoIS utan blåmärke…

 

Lagens tidigare möten i Allsvenskan under säsongerna 2021 och 2022 har slutat med tre oavgjorda matcher och en vinst för Varbergs BoIS. Denna vinst togs hemma på Varberg Energi Arena (numera Påskbergsvallen) med 2-1 under förra säsongen efter att Albin Winbo avgjort med en frispark på övertid och fick fira tillsammans med en euforisk hemmapublik.

 

Sedan avancemanget till Allsvenskan och säsongen 2020 har Varbergs BoIS sålt en rad spelare så som André Boman, Jean Carlos de Brito, Adama Fofana, Albin Mörfelt, Loret Sadiku, Gustaf Norlin, Montader Madjed, Astrit Selmani och Tashreeq Matthews.

 

Jocke avslutar:

- Det är många spelare som både är här idag och som gått vidare som betytt mycket och lagt grunden till att vi nu gör vår hundrade match i Allsvenskan, utöver de spelare som vi sålt vidare.


- För att nämna några som varit väldigt betydelsefulla under den allsvenska resan och när vi säkrade avancemanget 2019 så vill jag lyfta fram ett antal spelare lite extra - Keanin Ayer, Tobias Carlsson, Alexander Johansson, Junes Barny, Nahom Girmai Netabay, Albert Ejupi, Robin Book, Robin Simovic, Ryan Moon och Albin Winbo.


- Samtidigt får vi inte glömma flera av de spelare som var här tidigt och som gjort skillnad för att skriva historia och lyfter framför allt Emeh Izuchukwe, Jesper Modig, August Strömberg , Sebastian Möller och Daniel Krezic.

 

Flest allsvenska framträdanden i den grönsvarta tröjan – Joakim Lindner, 85 matcher.

 

Truppen

Gideon Mensah och Anton Liljenbäck är borta med långtidsskador i enlighet med tidigare kommunikation. Dessutom saknas Marcly Tshikupe och Jon Birkfeldt.  

 

Degerfors IF - Varbergs BoIS

Måndag 29 maj 19:00

Stora Valla

 

Matchen sänds på discovery+ och biljetter köper ni HÄR

Matcherna i omgång 16 - 26 av Allsvenskan är fastställda med datum och avsparkstid. De avslutande omgångarna fastställs efter sommaren. Samtliga matcher sänds på discovery+.

Spelschemat Allsvenskan 16-26 för Varbergs BoIS:

Omgång 16:
Söndag 23 juli 17:30 Guldfågeln Arena:
Kalmar FF – Varbergs BoIS

Omgång 17:
Lördag 29 juli 20:00 Örjans Vall
Halmstads BK – Varbergs BoIS

Omgång 18:
Måndag 7 augusti 19:00 Påskbergsvallen:
Varbergs BoIS – Mjällby AIF

Omgång 19:
Lördag 12 augusti 17:30 Bravida Arena
BK Häcken – Varbergs BoIS
Flyttas till söndag 13/8 om spel i UEFA Europa League eller UEFA Champions League för BK Häcken

Omgång 20:
Lördag 19 augusti 17:30 Påskbergsvallen
Varbergs BoIS – IFK Värnamo

Omgång 21:
Måndag 28 augusti 19:00 Friends Arena
AIK – Varbergs BoIS

Omgång 22:
Söndag 3 september 17:30 Påskbergsvallen
Varbergs BoIS – IF Brommapojkarna 

Omgång 23:
Lördag 16 september 15:00 Studenternas IP
IK Sirius – Varbergs BoIS

Omgång 24:
Söndag 24 september 17:30 Påskbergsvallen
Varbergs BoIS – Hammarby

Omgång 25:
Måndag 2 oktober 19:00 Borås Arena
IF Elfsborg – Varbergs BoIS

Omgång 26:
Söndag 8 oktober 17:30 Påskbergsvallen
Varbergs BoIS – Djurgården 

Spelschemat i sin helhet hittar ni HÄR

Jocke inför Värnamo

2023-05-08 21:00:00

Under tisdagen väntar IFK Värnamo borta på Finnvedsvallen i allsvenskans sjunde omgång för Varbergs BoIS som väntar på årets första seger. På de sex första omgångarna står BoIS på fyra poäng efter att ha spelat fyra oavgjorda.

 

Motståndarna IFK Värnamo har spelar under tisdagen säsongens fjärde hemmamatch men bara den andra på Finnvedsvallen. Lagets två första hemmamatcher flyttades till Borås Arena på grund av att planen inte fick godkänt för spel efter SvFF:s inspektioner. IFK Värnamo har så här långt spelat in sex poäng efter vinster mot AIK ”hemma” på Borås Arena med 1-0 och 0-1 borta mot IFK Göteborg i premiären efter att Markus Berg nickat bollen i eget mål i matchminut 92.

 

BoIS kommer närmast från en tung förlust hemma på Påskbergsvallen mot serieledande Malmö FF med 0-6 efter att ha hamnat i underläge med 0-3 redan efter elva minuters spel.

 

Manager Joakim ”Jocke” Persson:

- Värnamo borta som väntar efter vi fått oss en rejäl åktur av MFF. Jag utgår från att vi är rejält sugna på att komma ut och visa upp oss från vår bästa sida och följa upp prestationen mot Kalmar FFsom var bra och lägga matchen mot Malmö bakom oss för evigt.

 

Lagens möten under 2022 slutade med var sin seger efter att Varbergs BoIS först besegrat IFK Värnamo hemma på Varberg Energi Arena med 3-0 i juli efter mål av Oliver Alfonsi, Robin Simovic och Eliton Júnior. I bortamötet på Finnvedsvallen vann IFK Värnamo med 1-0 efter att lagets överlägset bästa målskytt 2022, Marcus Antonsson, avgjort i matchminut 87. Lagen möttes även i en träningsmatch inför säsongen och där stod BoIS som segrare med 1-2 på Ljusseveka konstgräs efter mål av Yassine El Ouatki och Assad Al Hamlawi.

 

Förra årets skytteligatvå Marcus Antonsson, som gjorde hela 20 mål, lämnade IFK Värnamo efter bara en säsong och spelar nu i saudiska Al-Adalah FC. Bland smålänningarnas nyförvärv finner vi bland annat anfallaren Gustav Engvall med ett förflutet i bland annat IFK Göteborg och Djurgården samt hemmasonen Simon Thern som anslöt från IFK Göteborg dagarna innan årets allsvenska start. Till  matchen mot Varbergs BoIS är den brasilianske försvararen Netinho avstängd efter att ha blivit utvisad i senaste mötet mot Brommapojkarna.

 

I Varbergs BoIS trupp är Eliton Júnior tillbaka efter avstängning senast. Anton Liljenbäck och Gideon Mensah är ute med långtidsskador i enlighet med tidigare kommunikation. Till matchen saknas även Jon Birkfeldt och Marcly Tshikupe. Sena tester på Luke, Assad och Vinícius Nogueira där beslut tas på matchdag.

 

Till matchen saknas även Diego Alfonsi och Albin Berggren som är iväg på samling med landslaget för spelare födda 2006.

 

IFK Värnamo – Varbergs BoIS

Tisdag 9 maj, avspark 19:00

Finnvedsvallen

 

För dig som inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen på discovery+

Biljett till matchen kan ni köpa HÄR

0 kr
Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.