Igår kväll spelade F17 sin sista match innan sommaruppehållet i F17 SM. Matchen mot Falkenbergs FF slutade med delad pott efter 1-1.

Man går in i sommarvilan som serieledare. Dock med fler matcher spelade än lagen bakom i den täta serien.

- Fantastiskt kul och oerhört utvecklande för tjejerna att spela i denna serie. Är man inte på tårna så straffar det sig direkt och man måste ta till vara varje målchans man får, säger tränare Munther.

 

Nu blir det en välbehövlig vila för tjejerna innan serien drar igång igen 15 augusti mot Halmstad BK borta.

 

Varbergs BoIS F17-lag blir kommande säsong det första flicklaget någonsin från Varberg som deltar i det nationella seriesystemet och serien F17 SM – Västra Götaland. Motståndare utöver närliggande Falkenbergs FF, Halmstads BK och Onsala blir till exempel Växjö DFF, IFK Värnamo och Eskilsminne IF / Eskilsminne DFF.

Ur-BoISaren Pär Munther är tränare för laget och han menar att laget kommer väl förberedda till seriestarten som i dagsläget är planerad till den 5 juni mot Onsala. 

– Sedan 1 januari har vi genomfört över 70 träningspass och är väldigt laddade över att få mäta oss med eliten av svensk flickfotboll. Serien består utav 10 lag och lagen som slutar etta och tvåa i serien har dessutom möjligheten att gå till SM-slutspel senare i höst, förklarar Pär.

På nedan länk kan se samtliga lag och preliminärt spelschema :

https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/f17-sm-2021---vastra-gotaland/89454/

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.